Garanti Bankası gece yapılan EFT ne zaman hesaba geçer?

Garanti Bankası gece yapılan EFT ne zaman hesaba geçer?
GİRİŞ

Sık tercih edilen bankalardan biri olan Garanti bankası gece yapılan EFT ne zaman hesaba geçer? Tüm bankalarda olduğu gibi Garanti Bankası da müşteriler için EFT saatleri düzenliyor.

Hafta içi mesai saatleri içerisinde yapılan EFT işlemleri dışında mesai saati sonrası ve hafta sonları gerçekleştirilen EFT işlemleriyle ilgili merak edilen bilgiler şöyle aktarılıyor.

Garanti Bankası’ndan EFT Saat Kaça Kadar Yapılır?

Garanti bankası müşterileri diğer bankalardaki hesaplara para transferi gerçekleştirmek için EFT işlemini tercih ediyor. Günün belirli aralıklarında gerçekleştirilen Garanti EFT saatleri hafta içi 08.00-17.15 olarak belirleniyor.

Hafta içi saat 17.15’e kadar yapılan para transferleri aynı gün içerisinde aktarılıyor. Fakat hafta sonları ve 17.15’ten sonra yapılan EFT işlemleriyle para transferi bir sonraki iş günü hesaplara aktarılıyor.

Garanti Bankası EFT İşlem Ücretleri

Banka müşterileri tarafından merak edilen bir konu olarak Garanti bankası EFT ücreti alıyor mu? Garanti Bankası müşterilerin gerçekleştirdiği EFT işlemleri için ücret alıyor. Fakat bankanın müşterilerinden aldığı EFT işlem ücretleri, EFT’nin gerçekleştirilmesi için tercih edilen yönteme göre değişiklik gösteriyor.

1.000TL’ye kadar yapılan EFT işlemlerinde 5,73 TL

1.000-50.000TL’ye kadar EFT işlemlerinde 11,46TL

50.000TL ve üzeri EFT işlemlerinde 114,60 TL işlem ücreti alınıyor.

Garanti Bankası Mobil Bankacılık EFT İşlem Ücretleri

1.000TL’ye kadar yapılan mobil EFT işlemlerinde 1,14 TL

1.000-50.000TL’ye kadar yapılan mobil EFT işlemlerinde 2,29 TL

50.000TL ve üzeri yapılan mobil EFT işlemlerinde 28,65TL işlem ücreti alınıyor.

Garanti Bankası EFT Nasıl Yapılır?

Garanti Bankası’ndan başka bir banka hesabına para transferi sağlamak için EFT işlemi tercih ediliyor. Peki, gece 12’den sonra EFT ne zaman hesaba geçer? Gece 12’den sonra yapılan EFT işlemlerinde para hesaba bir sonraki iş gününde yatıyor.

Garanti Bankası’ndan EFT işlemi uygulamak için mobil bankacılığı kullanabilirsiniz. Müşteri numarası ve mobil bankacılık şifresi ile hesabınıza giriş yaptıktan sonra, para transferleri menüsünden EFT seçeneğini tercih edebilirsiniz. Ardından göndermek istediğiniz miktarı ve alıcının IBAN bilgilerini girerek EFT işlemini tamamlayabilirsiniz.

Garanti Bankası Gece Yapılan EFT İptal Edilir Mi?

Para transferi için tercih edilen EFT işlemlerinin iptali oldukça kolay gerçekleşiyor. Peki, gece yapılan EFT iptal edilebilir mi? Mesai saatleri içerisinde yapılan EFT işlemlerinin aksine gece yapılan EFT işlemlerini iptal etmek daha kolay oluyor. Garanti Bankası mobil bankacılığı kullanan müşteriler, müşteri hizmetlerini arayarak veya mobil bankacılık üzerinden gerçekleştirdiği EFT işlemini iptal edebiliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER