Garanti BBVA Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

Garanti BBVA Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?
GİRİŞ

Garanti BBVA mevduat hesabı açmak isteyen kişiler bireysel olarak en yakın Garanti şubesine gidebilir ve hesap açılışını gerçekleştirebilir.

Garanti BBVA mevduat hesabı 18 yaş ve üzeri insanların başvurabileceği bir hesaptır. Hesap açılışı oldukça basit prosedürlerden oluşmaktadır.

Garanti BBVA Mevduat Hesabı Avantajları

Garanti BBVA hesabın olumlu yanları arasında yüksek faiz kazandırması ilk sırada gelmektedir. Farklı tutar ya da vadelerde açılabilecek hesap ile tabela faiz oranı üzerinde faiz kazanılabilmektedir. Hesabın açıldığı tarihten itibaren sürekli olarak kazandırdığı bilinmektedir. Hesabın vade başlangıç tarihi, hesap açılış tarihi ile aynıdır. Bu nedenle hemen o gün yüksek faiz kazanmaya başlanılabilmektedir. Yalnızca 16:30 sonrasında başvurulan hesaplarda bir gün valör uygulanarak işlem yapılmaktadır.

İnsanların rahat bir şekilde kullanabilmesi için esnek olan hesaptan istendiği zaman kısmi çekim yapılabilmektedir. Hesapta kalan bakiye, aynı faiz ve vade oranı ile değer görmeye devam edecektir. Yalnızca vade öncesinde yapılan çekimler için belirlenen faiz getirisi geri kazanılmamaktadır. Tüm bu avantajlara ek olarak mevduat hesabında stopaj avantajı da yer almaktadır. Uzun vade için açılan mevduat hesabında stopaj avantajından yararlanılabilmektedir.

Garanti BBVA Mevduat Hesabı Özellikleri

Garanti BBVA hesabın özellikleri sayesinde oldukça sık tercih edilmektedir. Garanti BBVA mevduat hesabı şu temel özelliklere sahiptir:

  • Hesap açılır iken faiz getirisi ve anapara değerlendirmesine karar verilebilmektedir. En uygun olan seçim ile devam edilebilmektedir.
  • Garanti BBVA mevduat hesabının para birimleri arasında TL, USD, EUR, SAR, RUB gibi birimler yer almaktadır.
  • Alt hesap açma limitleri bin TL, bin USD, bin Euro şeklindedir.
  • Hesaba uygulanacak olan faiz oranları brüttür.
  • Mevduat hesabının internete özel bir faiz oranı bulunmaktadır. 28 günden 365 güne kadar değişen vadeler ile faiz uygulanabilmektedir.
  • Vadesinden önce bozdurulan hesaplarda faiz işlemi yapılmamaktadır.
  • Hesap açılışında vade sonu seçeneklerinden biri seçilerek işleme başlanabilmektedir.
  • Anapara hesabın vade sonlarında aynı vade ile kalmasıdır.
  • Anapara temdit: Yalnızca anaparanın yenilendiği ve faiz tutarının belirli bir hesaba verildiği işlemdir.
  • Koşullu temdit: Belirlenen tutarın hesaba aktarılmasıdır. Kalan tutar ise yenilerek müşterilere iletilmektedir.

Garanti BBVA Mevduat Hesabı Aracı

Garanti BBVA hesaplama aracı sayesinde bireylerin elde edecekleri faizi hesaplaması mümkündür. Garanti BBVA mevduat hesabı günlük ya da aylık olarak faiz kazandırabilmektedir. Hesap ayrıca Türk lirası ya da döviz cinsinden de kazanç elde ettirebilmektedir. Para cinsi müşteri seçimine bağlıdır.

KAYNAK: UŞAK HABER