Garanti BBVA Kadın Girişimci Kredisi Nasıl Alınır?

Garanti BBVA Kadın Girişimci Kredisi Nasıl Alınır?
GİRİŞ

Garanti bankasından kadın girişimciler tarafından alınmak istenen krediler için mutlaka Garanti BBVA şubelerinin ziyaret edilmesi gereklidir.

Garanti BBVA kadın girişimci kredisi, günümüzde banka tarafından istenen koşulları sağlayan kişilere verilen bir kredi türüdür.

Kadın Girişimci Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?

Kadın girişimcilere kredi imkanı sunan ve özel olarak kadın girişimci kredisi vermekte olan bankalar şunlardır:

  • Garanti BBVA
  • Halkbank
  • İş Bankası
  • TEB

Kadın Girişimcilere Ne Kadar Kredi Veriliyor?

Kadın girişimcilerin alabilecekleri kredi tutarları, bankalara göre değişiklik gösterir. Bazı bankalar, kadın girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik kredi tutarları belirler ve verdikleri kadın girişimci kredilerinin üst limitleri 250.000 TL olarak belirlenmiştir. Ancak Garanti BBVA kadın girişimci kredisi almak isteyen kişilerin kullanabilecekleri maksimum krediler ise 450.000 TL olarak belirlenmiştir. Garanti BBVA bankası için de diğer bankalarda olduğu gibi vereceği kadın girişimci kredilerinin üst tutarlarını kadın girişimcilerin durumlarına göre belirler. Dükkanlarının yeni açılması veya farklı ihtiyaçları için kadın girişimci kredisine başvuru sağlamaları alabilecekleri kredi tutarını değiştirir.

KOSGEB Kadın Girişimciye Ne Kadar Veriyor?

KOSGEB tarafından kadın girişimcilere sağlanan destek tutarları, güncel olarak 50.000 TL’ye kadar verilir. Devlet tarafından da desteklenen KOSGEB’ten alınacak olan destekler için öncelikle başvuru yapılması ve ilgili tüm şartların sağlanması gereklidir. Daha sonra girişimin ihtiyaçları doğrultusunda başvuru sağlamış kişilere destek verilir.

KOSGEB Kuruluş Desteği Ne Kadar?

KOSGEB’in verdiği şirket kuruluş desteği tutarı, şahıs şirketleri için 5.000 TL, tüzel şirketler içinse 10.000 TL olarak belirlenmiştir. Yeni kurulacak veya kurulmuş olan şirketlerin KOSGEB tarafından verilmekte olan kuruluş desteğine başvuru yaparak bu destekten yararlanma imkanları vardır.

KOSGEB Parayı Ne Zaman Öder?

KOSGEB’ten alınan destek ödemeleri, genellikle başvuru yapılmasından ve destek ödemelerinin onaylanmasından 1 ay sonra gerçekleşir. Herhangi bir işletme, eğer KOSGEB desteği almayı hak etmişse, kendilerine yapılacak ödeme tutarları en fazla 30 gün içinde hesaplarına yatırılır.

KOSGEB Desteğiyle Açılan İș Yeri Batarsa Ne Olur?

Destek alınmasından sonra iş yerinin kapatılması ya da batması durumunda, taksitler halinde bir işletme için destek alınmaya devam ediliyorsa, öncelikle alınan ödeme kesilir. Daha sonra ise işletme, KOSGEB müdürlüğüne iş yerlerinin battığına dair resmi belgeleri götürür ve eğer geri ödeyecek destekleri mevcutsa bunların planları çıkarılır. Garanti BBVA kadın girişimci kredisi alacak kişilerin batması durumunda ise banka ile konuşmaları ve kredilerinin sona erdirilmesi gereklidir.

KAYNAK: UŞAK HABER