Özkan Yalım Halk TV'de “Ağır Milliyetçiyim” dedi, o sözleri yeniden gündeme geldi

GİRİŞ

CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı. Küçükkaya’nın kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz sorusuna verdiği cevapsa herkesi şaşırttı.

Uşak’ta 31 Mart heyecanı devam ederken adaylar farklı mecralardan halka ulaşmak için programlarını sürdürüyorlar. Bu kapsamda CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın programına katıldı.

Programda en dikkat çeken noktalardan birisi İsmail Küçükkaya’nın Yalım’a sorduğu “Kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz” soru oldu. Küçükkaya aldığı cevapla adeta şoke oldu. Bakın CHP Uşak Belediye Başkan adayı Özkan Yalım bu soruya nasıl cevap verdi.

“AĞIR MİLLİYETÇİYİM”

CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım’a programın sunucusu İsmail Küçükkaya “Kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz? Sağcı, solcu, Atatürkçü, Milliyetçi, Ülkücü” sorusunu iletti. Özkan Yalım’ın bu soruya ilk cevabı “Ben hepsini kapsayan bir kişiyim oldu” Yalım daha sonra şu ifadeleri kullandı:

“Ben bir kere Milliyetçi bir insanım. Ağır Milliyetçi bir insanım.”

Bu ifadeleri duyan İsmail Küçükkaya Yalım’a “Ağır Milliyetçi nasıl oluyor?” dedi. Bir anda ne diyeceğini bilemeyen Yalım: “Memleketini aşırı seven” cevabını verdi. İsmail Küçükkaya ise bu cevaba karşılık “Hepimiz seviyoruz memleketimizi” ifadelerini kullandı.

DEM SESSİZLİĞİ SÜRÜYOR

Programda kendini “Ağır Milliyetçi” olarak tanımlayan Özkan Yalım’ın DEM konusunda sesini bile çıkarmaması tartışma konusu oldu. Bilindiği gibi CHP Afyon Belediye başkan adayı Burcu Köksal seçimi kazanırsa DEM dışında herkese kapılarının açık olduğunu ifade etmiş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Uşak’ta yaptığı konuşmada bunun dil sürçmesi olduğunu belirtmişti. Ama Köksal söylediklerinin arkasında olduğunu ifade etmişti. Tüm bu olaylar yaşanırken CHP Uşak il teşkilatı ve Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım tek bir kelime bile etmedi. Bu sessizlik hala devam ediyor.

Bunun yanında “Ağır Milliyetçi” olduğunu ifade eden Özkan Yalım’ın 2 sene önce CHP Uşak Milletvekiliyken HDP’ye bakanlık verilebileceğini söylediği o sözler de yeniden gündeme geldi. Yalım, HDP ittifak içinde olursa 1 değil birden fazla bakanlık da verilebileceğini ifade etmiş, o dönemde bu sözlerine çok sayıda eleştiri almıştı.

KAYNAK: UŞAK HABER