Yalım’ın seçim vaatleri Himmet Yaşar’ın sözlerini gündeme getirdi

Yalım’ın seçim vaatleri Himmet Yaşar’ın sözlerini gündeme getirdi
GİRİŞ

CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım’ın seçim vaatleri AK Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaları yeniden gündeme getirdi.

Uşak’ta siyasi atmosfer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım’ın son seçim vaatleriyle bir kez daha ısındı. Yalım’ın projeleri, AK Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar’ın geçmiş dönemdeki eleştirilerini akıllara getirdi.

zkan-yalim-otogar-projesi.jpg

YENİ OTOGAR VE JEOTERMAL KENT PROJELERİ

Yalım’ın vaatlerinden biri, Uşak’a yeni bir otogar kazandırmak. Yalım’ın açıklamalarında göre yeni çevre yoluna cephe, yüksek ulaşım koordinasyonu ve konforlu bekleme alanlarına sahip olacak bu proje, şehirlerarası ulaşım sisteminin daha düzenli ve etkili işlemesine olanak tanıyacak. Uşak ekonomisine katkı sağlaması beklenen otogar, yerel halkın uzun süredir beklediği bir ihtiyaç olarak öne çıkıyor.

zkan-yalim-termal.jpg

Yalım’ın sosyal medyada duyurduğu bir diğer proje ise “Jeotermal Kent Projesi”. Kayağıl ve Yeşil Karaağaç bölgelerinde bulunan jeotermal sıcak su kaynaklarını kullanarak, halkın ısınma ihtiyacını karşılamayı hedefleyen bu proje, reenjeksiyon sistemi ile sürdürülebilir bir verimlilik vaat ediyor.

ak-parti-usak-il-baskanligi.jpg

HİMMET YAŞAR’IN O SÖZLERİ AKILLARA GELDİ

AK Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada rakip partilerin belediye başkan adaylarının projelerini eleştirmişti. Yaşar, seçimleri kazanma amacıyla gerçekçi olmayan vaatlerde bulunulduğunu ve projelerin yapılabilirliği, Uşak’ın ihtiyaçları ve kanuni zeminler gibi önemli faktörlerin göz ardı edildiğini söylemişti. Yaşar konuşmasında, ““Bazı partilerin belediye başkan adaylarının siyasi söylemlerini, sosyal medyada da karşılaştığımız üzere proje vaatlerini incelediğimizde, seçimi kazanabilmek için her türlü yalanı ve her türlü vaadi ortaya koyduklarını görüyoruz. Bu proje yapılabilir mi, bu proje Uşak’a ihtiyaç mı, bu projenin yapılabilmesi için kanuni zeminler hazır mı, bu projenin mühendislik ve teknik kısmı hazır mı diye hiç bakmıyorlar. Matbaadan bastırıyorlar, sosyal medyadan bir iki görsel yayınlıyorlar, biz bunu yapacağız diyorlar.” dediklerini ifade etmişti.

Yalım’ın son paylaşımlarından sonra Yaşar’ın bu açıklamaları bir kez daha gündeme geldi.

Seçimler yaklaşırken, Uşak halkı bu vaatlerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini ve siyasi söylemlerin arkasındaki somut adımları merak ediyor. Vaatlerin ve eleştirilerin, seçmenlerin tercihlerini nasıl etkileyeceği ise zamanla ortaya çıkacak.

KAYNAK: UŞAK HABER