Fahrettin Tuğrul’dan Özkan Yalım’ın paylaşımına sert tepki: “Biz sizin ciğerinizi biliriz..”

Fahrettin Tuğrul’dan Özkan Yalım’ın paylaşımına sert tepki: “Biz sizin ciğerinizi biliriz..”
GİRİŞ

Özkan Yalım’ın, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın için yapılan hatıra ormanı girişindeki tabelayı yenilediğini sosyal medyadan paylaşarak seçim malzemesi olarak kullanma girişimine AK Parti Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul sert tepki gösterdi

CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım’ın, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz anısına yapılan hatıra ormanının girişindeki tabelayı yenilettiğini söyleyerek sosyal medya üzerinden paylaştığı video ile olayı siyasi şova dönüştürerek seçim çalışması için kullanma çabasına AK Parti Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul tepki gösterdi.

fahrettin-tugrul-sosyal-medya.png

SEN KİMİ KANDIRMAYA ÇALIŞIYORSUN?

Yalım’ın bu paylaşımına karşılık, Ak Parti Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul sert bir dille eleştiri yöneltti. Tuğrul, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Sen kimi kandırmaya çalışıyorsun Özkan Yalım? Uşaklı senin yalanlarına kanmayacak! Biz sizin ciğerinizi biliriz…” ifadelerini kullanarak Yalım’a tepki gösterdi.

Ayrıca, Tuğrul’un paylaşımına eklediği bir haber görseli, 2015 yılında İstanbul Çağlayan’daki Adalet Sarayı’nda gerçekleşen ve Savcı Kiraz’ın şehit edilmesiyle sonuçlanan terör eylemiyle ilgili yeni bir iddiayı tekrar gündeme getirdi. Habere göre, terörist Bahtiyar Doğruyol’un kuzeni Utku Doğruyol’un CHP’nin kampanya yöneticisi olarak atandığı ortaya çıktı.

mehmet-selim-kiraz-1.png

TERÖRİSTİN KUZENİ CHP’DE

Bu iddia, yerel seçim hazırlıkları sırasında, aday belirleme ve kampanya kadrolarının şekillendirilmesi sürecinde CHP içinde yaşanan çekişmelerin yanı sıra, partide yeni bir skandalın patlak verdiğini gösteriyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in terörle mücadele operasyonlarını eleştiren açıklamaları ve şehit Mehmetçik için “tane” ifadesini kullanması da kamuoyunda tepki çekti. Özel’e doğrudan bağlı olan Utku Doğruyol’un sosyal medya direktörü ve kampanya yöneticisi olarak görevlendirilmesi, sosyal medyada geniş yankı buldu.

Bu olayların ardından CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hasta PKK’lıyı da ziyaret ettik, DHKPC’yle de görüştük ifadeleri bir kez daha gündeme geldi.

mehmet-selim-kiraz-2.jpeg

NE OLMUŞTU?

Şehit Savcı Kiraz, Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve sonrasında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürütüyordu. 31 Mart 2015’te, İstanbul Çağlayan’daki Adalet Sarayı’nda rehin alınarak ağır yaralanan Kiraz, hastaneye kaldırıldı ama kurtarılamadı ve burada şehit oldu. Olayla ilgili soruşturma, teröristlerin avukat kılığından adliyeye girdikleri ve Yunanistan ile irtibat halinde oldukları ortaya çıkmıştı. Terör eyleminin dışarıdan alınan talimatla gerçekleştirildiği meydana çıkmıştı.

KAYNAK: UŞAK HABER