Yalım kırmızı çizgim dediği “Uşakspor”da topu taca attı

GİRİŞ

3. lige düşmesi kesinleşen ve tarihinin en kötü sezonunu geçiren Uşakspor, siyasi malzeme olarak en çok Özkan Yalım tarafından kullanıldı. Seçime 2 gün kala Yalım’ın Uşakspor’la alakalı söylemleri aşigolarda hayal kırıklığı yarattı.

Seçim kampanyası sürecinde ‘Uşakspor Kırmızı Çizgimizdir’ ifadeleri ile Uşakspor’a verdiği önemi her fırsatta dile getiren CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım, son katıldığı programda söyledikleri ile Uşakspor taraftarının umudunu kırdı.

NE SÖYLEMİŞTİ?

Özkan Yalım daha önceki açıklamalarında Uşakspor’u satın almak isteyen birinin olduğunu ama Uşakspor’un Uşaklılara ait olduğu için araya girdiğini, seçimden sonra gerekli adımları atacağını ifade etmişti. 1 Eylül stadyumunun önünde Uşaksporlu vatandaşların huzurunda açıklama yapan Yalım şu ifadeleri kullanmıştı:

““Uşak Spor, bizim ilk günden beri söyledik. Milletvekilliği sürecinde de söyledim, aynen de devam ediyorum. Bizim kırmızı çizgimizdir. Uşak Spor, Uşaklı’nın olacak arkadaşlar. Kesinlikle Uşak Spor, Uşaklı’nın olacak.

Şu an mevcuttaki Uşak Spor AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ile hafta içinde İstanbul'da bir yemekte, bir iftar yemeğinde buluştuk. Uşak'tan iki tane de çok seçkin iş insanı arkadaşımla birlikte. Gerekli görüşmeyi yaptık. Rakamsal olaraktan belirli bir noktaya geldik. Kulübün satış rakamı ile alakalı belirli bir noktaya geldik. Gerekli işlemlerden sonra işi resmi noktaya koyacağız” ifadelerini kullanmıştı.

TOPU TACA ATTI

CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım son olarak katıldığı bir programda ise farklı söylemlerde bulundu. Yalım burada yaptığı açıklamasında

“Ben her şeye hazırım. Bazı rakamsal durumların çözülmesini bekliyorum. Çözülmesi derken, rakamların çıkması gerekiyor. Tabii ki canım. Neyi karşı alacaksınız, tam bileceksiniz. Borç ne kadar? Ben işini sağlama alayım İbrahim Bey? Tabii canım. Ben hiçbir zaman yapacak olduğumuz bir işleme, kör bir işlem gibi ben bunu aldım ettim tuttu bitti yok öyle bir şey.” İfadelerini kullandı.

Seçim öncesi yetişir mi sorusuna ise “Bu cezaların netleşmesiyle ilgili bilgiler bekliyoruz. Yetiştirirlerse, artık top bende değil” dedi.

KAYNAK: UŞAK HABER