Tüketici Hakem Heyeti Lehime Karar Verdi, Şimdi Ne Yapmalıyım?
Tüketici Hakem Heyeti Lehime Karar Verdi, Şimdi Ne Yapmalıyım? - Herhangi bir konuda Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuru yapan kişiler, inceleme sonrasında heyetin kendileri lehine karar vermelerinin ardından kararı incelemeleri önerilmektedir. Kararda size tanınan haklar, ödeme miktarı ve süreler gibi birçok unsur bulunmaktadır. Bu detaylara göre sonraki aşamaya geçilmelidir.
Tüketici Hakem Heyeti Kararından Sonra Ne Yapmalıyım?
Tüketici Hakem Heyeti tarafından karar verilmesinin ardından ilk olarak kararının detayları incelenir. Ardından hakkında karar verilen tarafa yani şirket, satıcı veya hizmet sağlayıcısı ile iletişime geçilmelidir. Hakkında karar verilen şirket ile yazılı olarak iletişime geçmek ve Tüketici Hakem Heyeti kararını ilgili birimlere iletmek görüşmenin kayıt altına alınması açısından önemlidir.
Tüketici Hakem Heyeti tarafından verilen karara eğer karşı taraf riayet etmiyorsa bu durumda hukuki sürecin başlatılması gerekecektir. Bu tür durumlarda alanında uzman bir avukattan yardım almak ve sorunun çözümü için başvurabileceğiniz hukuki yolları araştırmanız önerilmektedir.
Tüketici Hakem Heyeti Olumlu Karar Verirse Ne Olur?
Tüketici Hakem Heyeti başvurunuz sonucunca tarafınıza olumlu bir karar verilmişse bu durumda yasal süreler içinde karşı tarafın karara itiraz edip etmediğini beklemeniz gerekiyor. İtiraz hakkı süresinin sonunda eğer itiraz edilmemiş veya itiraz reddedilmişse bu durumda firma ile iletişime geçilerek verilen kararda belirtilen haklar talep edilir. Her olayın niteliğine göre tüketicilere kararla farklı haklarını almalarına karar verilebilir. Eğer firma para iadesine veya ürünün yenilenmesine ilişkin bir harekete geçmiyorsa bu durumda yine hukuki yollara başvurulması gerekiyor.
Tüketici Hakem Heyeti Aleyhime Karar Verdi Ne Yapmalıyım?
Başvuru yapan tüketicinin aleyhinde bir karar verilmesi durumunda ise 15 gün içinde Tüketici Hakem Heyeti’ne itiraz hakkın bu kez tüketiciye tanınmaktadır. Eğer şikayetinizde haklıysanız ve aleyhte bir karar verilmişse bu durumda yasal süre içinde itiraz etmeniz gerekir. İtirazı görüşen Tüketici Mahkemesinin vereceği karar ise kesindir.
Kaynak:Uşak Haber