Uşaklı Ahmetlerliler Munih’te hasret giderdi! 20. Yıl doyasıya kutlandı
Uşak-Eşme'nin Ahmetler köylüleri tarafından kurulan derneğin yıldönümü kutlamasında topalak, keşkek ve un helvası gibi yöresel yemekler sunuldu. Konuklar, Eşme, Uşak ve Ege bölgesinin geleneksel türküleriyle serenat yaptılar.
Almanya'nın farklı bölgelerinden gelen Ahmetlerliler için bir kaynaşma gecesi olmasının yanı sıra genç bireyler için de tanışma ve yeni bağlantılar kurma fırsatı oldu. Dernek Başkanı Baki Dulay, Batı Avrupa'ya işçi göçünün başladığı 1961 yılından bu yana Ahmetler'den Almanya'ya önemli bir göç hareketi yaşandığının altını çizdi. İlk kuşak Ahmetlerlilerin son 60 yılda göç tarihine yaptıkları paha biçilmez katkıları vurguladı. Yıldönümü kutlaması bu kuşağa bir saygı duruşu niteliği taşırken aynı zamanda entegrasyonu teşvik etmek ve gençleri derneğin misyonuyla tanıştırmak amacını da taşıyor. İşte gecede yaşananların detayları.
EGE TÜRKÜLERİYLE EĞLENDİLER
Almanya’da yaşayan Uşak-Eşme Ahmetler köyü kökenli vatandaşlar, Ahmetlerliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 20. kuruluş yıl dönümünü Münih yakınlarındaki Gilching kasabasında coşkulu bir şekilde kutladılar.
Derneğin düzenlediği geceye Almanya’nın çeşitli bölgelerinden gelen Ahmetlerliler katıldı. Gecede yöresel yemekler olan topalak, keşkek ve un helvasının yanı sıra Eşme, Uşak ve Ege türküleri de davetlilere sunuldu.
İŞ İNSANLARI SPONSOR OLDU
Gecede konuşan Dernek Başkanı Baki Dulay, dernek olarak eğitime büyük önem verdiklerini ve köydeki okulu yenileyerek örnek bir okul haline getirdiklerini ifade etti. Ayrıca üniversite eğitimi gören başarılı öğrencilere burs verdiklerini ve bu desteği artırarak devam ettireceklerini kaydetti. Dulay, sponsorlar sayesinde geceden ücret almadıklarını ve Avrupa’da faaliyet gösteren Ahmetlerli iş insanlarına teşekkür etti.
Derneğin ikinci başkanı Ayşe Dinçer ise babası Şükrü Dinçer’in Almanya’ya gelen ilk Ahmetlerlilerden olduğunu ve ilk kuşak göçmen Türklerin kahramanlık hikayesi yazdıklarını ifade etti. Derneğin genel sekreteri Tahsin İlker de dedesiyle aynı ismi taşıyan dedesinin 60’lı yıllarda Almanya’ya geldiğini, daha sonra babasının da aile birleşimi ile geldiğini dile getirdi.
Kaynak:Uşak Haber