Cep telefonu şarj ederken yapılan bu hatalar pil ömrünü bitiriyor

Cep telefonu şarjı çok çabuk bitenler için konunun uzmanlarından uyarılar geldi. Özellikle artan telefon fiyatları sonrasında cihazlarını uzun ömürlü kullanmak isteyenlere tavsiyeler geldi. Bu hataları sakın yapmayın…
Cep telefonu şarj ederken yapılan bu hatalar pil ömrünü bitiriyor

Türkiye’de artan kur ve vergiler sonrasında cep telefonu başta olmak üzere teknoloji ürünlerinde fiyatlar dudak uçuklatacak seviyelere geldi. Hal böyle olunca vatandaşlar da cihazlarını çok daha verimli ve uzun ömürlü kullanmanın yollarını aramaya başladı.

Günlük yaşamda cep telefonu veya diğer elektronik aletleri kullanırken bazı ufak detaylara dikkat ederek cihaz ömrünün uzaması sağlanabiliyor. Özellikle cep telefonun pil ömrünün kısalmasına neden olan bazı hatalara karşı uzmanlar uyarıyor.

BU HATALAR PİL ÖMRÜNÜ AZALTIYOR!

Sık yapılan bazı hatalar cep telefonlarının pil ömrünün ciddi oranda azalmasına neden oluyor. Hayatımızın vazgeçilmezleri haline gelen akıllı cep telefonlarının daha verimli ve uzun ömürlü kullanılması için doğru şarj etmenin önemli odluğu vurgulanıyor.

Telefonlarınızın daha uzun süre şarj süresi sunması ve pil ömrünün uzaması için sadece basit birkaç detaya dikkat ederek en verimli sonuçların alınması mümkündür. Bu hataların başında ise cihazları yanlış şarj etmek geliyor. Telefon pilinin tamamen bitmesine izin vermek en büyük hatalar arasında yer alıyor.

ŞARJIN TAMAMEN BİTMESİNİ BEKLEMEYİN!

Telefon şarj ederken en çok yapılan hataların başında şarjın tamamen bitmesine izin vermek yer alıyor. Uzmanlara göre pil ömrünün korunması için şarj düzeyinin yüzde 20 – 80 arasında tutulması gerekiyor. Telefon ayarlarından pilin korunmasına yönelik seçeneklerin de aktif edilmesi öneriliyor.

CİHAZ SICAKLIĞINA DİKKAT EDİN!

Diğer önemli konularda biri ise telefonların çok sıcak ve çok soğuk ortamlarda zarar görmesidir. Telefonun doğrudan güneş ışığına maruz kalmasının da batarya için olumsuz etkilerinin olacağı aktarılıyor. Cihazın aşırı ısındığına dair uyarı verilmesi halinde pilin hasar aldığı düşünülüyor.

35 C°’nin üzeri ve 0 C°’nin altı pil ömrüne zarar verebiliyor. Öte yandan cihazın şarj bağlantı noktasında kirlerin birikmesi ve temizlenmemesi ya da sahte şarj cihazları ile şarj edilmesi de tehlikeli görülüyor.

Kaynak:Uşak Haber