Robotik Kodlama Eğitimi Nedir, Nereden Alınır?

Robotik kodlama dersi yapılan robotlar için yazılan kod kısmını kapsar. Robotik kodlama genel olarak robotun çalışma için yazılan kod çalışmasıdır.
Robotik Kodlama Eğitimi Nedir, Nereden Alınır?

Yazılan kod ile robotik çalışmaya başlar. Robotun çalışma kişi tarafından yazılan kod işlemine göre değişiklik gösterir. Robotik kodlama eğitimi ilkokul çağından başlayarak üniversiteye kadar uzanır. Robotik kodlama için çocuklara verilen eğitimdir. Aynı zamanda gençlere de verilir. Küçük yaşta çocuklara verilen eğitim ilk önce oyuncaklar ile öğretilir. Çocuğun 10 yaşını geçmesi halinde kod yazımı ile ilgili eğitimler verilir. Eğitim oldukça kolay ve sade bir anlatıma sahiptir. Çocukların ve gençlerin anlayabileceği şekilde düzenlenmiş içeriklerden oluşur. Her çocuk kendi yaş düzeyine göre kodlama dersi almaktadır. Eğitim yüz yüze veya online olarak yapılır.

Robotik Kodlama Eğitimi Nereden Alınır?

Robotik kodlama eğitiminin verildiği yerler okul ve kurslardır. Bazı okullarda robotik kodlama eğitimi verilir. Okul içerisinde çocuklara eğitim vermeden önce yetkili öğretmenlerin de kodlama ile ilgili dersler alması gereklidir. Kodlama konusuna hâkim olan öğretmenlerin olması halinde okullarda da robotik kodlama dersi verilir. Robotik kodlama eğitimi için okul haricinde özel kurslara giderek de alabilirsiniz. Kodlama alanında eğitim veren birçok kurslar vardır. Kolay bir şekilde kayıt olarak anında eğitiminizi alabilirsiniz. Okul içerisinde robotik kodlama eğitimini veren öğretmenlerin branşlarının fen bilimleri ve bilişim alanına sahip olması gereklidir. Diğer bir seçenek olarak online eğitim sitelerinden eğitim alabilirsiniz.

Robotik Kodlama Eğitiminde Hangi Dersler Verilir?

Robotik kodlama eğitiminde verilen dersler 4 modül şeklinde oluşur. 4 modül içeriği ile genç ve çocuk olarak tüm eğitimler eksiksiz olarak verilir. İlk modül "Temel Elektroniğe Giriş" konusundan oluşur. Bu konu içerisinde elektronik hakkında temel düzeyde bilgiler aktarılır. Elektronik konusuna hâkim olmayan kişilere genel bilgi verilir. Elektronik ile ilgili bağlantılı olan tüm detaylar eğitim alan kişilere öğretilir. İkinci modül "Algoritma Oluşturma" konusunu kapsar. Robotik eğitim için düşünce temeli oluşturan bir derstir. Algoritmanın ne olduğu ve işlevleri hakkında bilgiler aktarılır. Üçüncü modül "Aduino Devre Kurulumu ve Programlanması" dersidir. Burada verilen derste eğitim uygulamalıdır. Teorik kısım yerine uygulamalı eğitim verilir. Son modül " Maceblok Mbot Hazır Kit Kullanımı" eğitimidir. Burada konuyla ilgili verilen son derstir.

Robotik Kodlama Eğitiminin Önemi Nedir?

Robotik kodlama eğitiminin faydaları içerisinde öne çıkan ilk durum düşünce faaliyetinin gelişmesidir. Eğitimi alan kişi karar verme gücünü de geliştirir. Kişi robotun davranışları için istediği özelliklere karar verir ve kendisini geliştirir. Robotik kodlama eğitimi ile bireyler kod yazmada zorluk çekmez. Robotta belirlemiş olduğu özelliklere karar verir ve bu duruma göre kodlama yapar. Gözlem gücünü de geliştirir. Eğitimi alan kişiler tasarladığı robotu analiz eder ve değerlendirir. Eğitim süreci içerisinde sabırlı olmayı öğrenir. Amacına ulaşmak için stratejiler kurmayı ve geliştirmeyi öğrenir. En çok sağladığı fayda ise yaratıcılığı arttırır. Kişi kendi çalışmasını eleştirel bakış açısıyla değerlendirebilir.

Kaynak:Uşak Haber