Togg’un küçük kardeşi Amperino! Tasarımı ve yaş sınırı dikkat çekti! Çıkacağı tarih açıklandı

Togg’un küçük kardeşi Amperino! Tasarımı ve yaş sınırı dikkat çekti! Çıkacağı tarih açıklandı
GİRİŞ

Ülkemizde TOGG’a dair gelişmeler konuşulurken yeni bir otomobilin daha piyasaya çıkacağı haberleri yayıldı. Yeni otomobil 16 yaşındakiler tarafından da kullanılabilecek.

Togg’un küçük kardeşi Amperino! Tasarımı ve yaş sınırı dikkat çekti! Çıkacağı tarih açıklandı - Bursa’nın İnegöl ilçesinde altı sanayicinin bir araya gelerek oluşturduğu Amperino, yeni elektrikli otomobil projesi olarak dikkat çekiyor. Üç kişilik özelliği ile mikro otomobil olarak adlandırılan yeni otomobilin tasarımı, Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Canseven tarafından paylaşıldı.

Amperino’nun 150 kilometre yol giderek kullanıcısına da park sorunu yaşatmayacak olması da dikkat çekti. Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Canseven tarafından yapılan açıklamalarda, otomobilin seri üretimine 2025 yılında başlanacağı ifade edildi. A2 ehliyeti ile on altı yaşındaki gençlerinde bu otomobili kullanabileceği açıklandı. Amperino heyeti Ankara’da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret etti ve projenin gelişim sürecine dair bilgileri aktardı.

t2.jpg

FİRMALARIN GÜCÜ BİRLEŞTİ

İnegöl’de faaliyet gösteren Saloni Mobilya, Erhun Mobilya Ekipmanları, Yol Mobilya, Lenova Mobilya, Orimak Mobilya ve İyon Mekatronik firmaları güçle birleştirerek geçtiğimiz yıl elektrikli araç projesi olan Amperino’yu duyurmuştu. Bu yıl ise aracın ilk prototipi çıkartılıp, tip testi alındıktan sonra üç kişilik aracın seri üretimine 2025 yılında başlanacağı duyuruldu. Şehir için kullanıma uygun olarak üretilecek olan Amperino’nun proje detayları, gelişimi ve hedefleri Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Canseven tarafından aktarıldı.

t3.jpg

‘MÜHENDİSİMİZ BİLE YOKTU’

Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Canseven pandemi döneminde araştırmalara başlandığını ve 2019 yılında şehir içi elektrikli otomobil üretimi kararının alındığını belirtti. Yakup Canseven projeye dair açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; ‘’Bunu yaptığımızda inanın bir mühendisimiz bile yoktu. Tek teknik kişi matematik mühendisi olarak bendim. Erhun bünyesinde mühendislerimiz var ama elektrikli araç ve otomotiv alanında uzman bir teknik ekibimiz yoktu. Projeyi, Saloni ve Erhun’un üretim ve ticari başarısından dolayı bizlere güvenlerinin tam olduğunu bildiğimiz bu arkadaşlarımızı anlattık. Bu güvenle arkadaşlarımız bize inandılar ve projeye ortak oldular. Bir mühendislik ekibi kurmaya başladık. Kıbrıs’tan daha önce de elektrikli otomobil sektöründe faaliyette bulunan yerli bir firmada tasarım, şase ve batarya ile yazılım konularında lider üç mühendise teklif götürdük. Arkadaşlarımız ikna olup projeye inandılar. Böylece ilk çekirdek kadromuzu kurmuş olduk. Kıbrıs’ta onların ürettikleri araçlar 50’şer bin kilometreleri geçti. Bu üç lider mühendisimiz sonra aynı zamanda projenin hissedarı oldular. Şu an 35 arkadaşımız var. Şu an kendi teknolojimizi kendimiz geliştiriyoruz.’’

KAYNAK: UŞAK HABER