Tüm Twitter kullanıcılarını ilgilendiriyor! Eloon Musk sonunda bunu da yaptı! Kimlikle doğrulanacak!

Tüm Twitter kullanıcılarını ilgilendiriyor! Eloon Musk sonunda bunu da yaptı! Kimlikle doğrulanacak!
GİRİŞ

Elon Musk’ın satın aldığı Twitter’a yenilikler gelmeye devam ediyor. Yeni özellik sayesinde sahte hesapların sayısı azaltılabilecek. Tüm Twitter kullanıcılarını ilgilendiriyor. İşte detaylar…

Tüm Twitter kullanıcılarını ilgilendiriyor! Eloon Musk sonunda bunu da yaptı! Kimlikle doğrulanacak! - Elon Musk’ın rekor fiyata satın aldığı Twitter’a yepyeni özellikler gelmeye devam ediyor. Blue abonelerine görülen yeni özelliğin kısa süre içinde tüm Twitter kullanıcıları için geçerli olacağı düşünülüyor. Twitter’da köklü değişiklikler yapmayı hedefleyen Elon Musk yeni hamleler yapmaya devam ediyor.

Kısa süre önce Twitter tarafından Blue katmanına abone olanlara mavi tik verilmeye başlamıştı. Ancak bu özellik için Twitter’a kimlik kartı ile doğrulama geleceği ortaya çıktı. Yeni özellik ile tweet’leri düzenleme ve daha uzun videolar yükleme gibi Blue abonelerine özel seçenekler de yer alıyor.

TWİTTER’A KİMLİKLE HESAP DOĞRULAMA GELİYOR!

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’da birçok yenilik görülmeye başladı. Elon Musk’ın rekor bir fiyata satın almasının ardından gelen birçok yenilik tüm kullanıcıları yakından ilgilendiriyor.

Kimlik doğrulamasına yönelik tartışmalar kısa süre önce gündeme gelmişti. Mavi tik kişisel hesaplar için üç yeni doğrulama tipi sunulacak. Sarı tikler ise şirket hesaplarında kullanılıyor. Gri tikli kullanıcılar ise devlet görevlilerini ifade edecek. Ancak kısa üre içinde tüm Twitter kullanıcıları için kimlik doğrulaması getirileceği düşünülüyor.

TWİTTER KİMLİK DOĞRULAMASI NASIL YAPILACAK?

ABD’deki Blue abonelerinde görülen yeni hizmet le hesap sahiplerinin selfie ve kimlik kartının ön/arka fotoğrafları gerekiyor. Yeni özellik şimdilik Android cihazlarda test edilmeye başladı. Kimlikle hesap doğrulamanın nasıl yapılacağı henüz belli olmadı. Ancak Blue aboneliği satın alan her kullanıcı mavi tik alabilecek. Bu kapsamda mavi tik almak için kimlik doğrulaması gerekecek.

Türkiye’de de sunulmaya başlayan Twitter Blue hizmeti kapsamında aylık abonelik ücreti ise 150 TL olarak belirlendi. Yıllık abonelikte ise 130,83 TL abonelik ücreti ödenmesi gerekecek. Kimlikle doğrulama işleminin küresel olarak erişime açılması halinde güvenlik seçenekleri de bir hayli değişmiş olacak. Özellikle son dönemde Twitter’da güvenlikle ilgili adımlar dikkat çekmeye başlamıştı.

KAYNAK: UŞAK HABER