5 hafta yasaklanmıştı! RTÜK'ün kararını mahkeme bozdu! Kızılcık Şerbeti ne zaman başlıyor?

5 hafta yasaklanmıştı! RTÜK'ün kararını mahkeme bozdu! Kızılcık Şerbeti ne zaman başlıyor?
GİRİŞ

Show TV’nin reyting rekortmeni Kızılcık Şerbeti için mahkeme kararını verdi. Peki, Kızılcık Şerbeti ne zaman başlıyor? RTÜK 5 hafta ceza vermişti! İşte detaylar…

5 hafta yasaklanmıştı! RTÜK'ün kararını mahkeme bozdu! Kızılcık Şerbeti ne zaman başlıyor? - Show TV ekranlarının son dönem ses getiren dizilerinden biri olan Kızılcık Şerbeti dizine RTÜK tarafından rekor bir ceza verildi. 5 haftalık yayın durdurma cezasının ardından konu mahkemeye taşınmıştı. Yayın durdurma cezasına karşı yapılan itiraza yönelik mahkeme ise son noktayı koydu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından Show TV ekranlarında izleyici ile buluşan Kızılcık Şerbeti adlı dizideki bir sahne nedeniyle 5 haftalık yayın durdurma kararı verilmişti. Bu kararın ardından Ankara Bölge İdare Mahkemesi ise yapılan itirazı değerlendirerek kararını verdi.

KIZILCIK ŞERBETİ YAYINDAN KALDIRILDI MI?

Son dönemin ilgi uyandıran yapımlarından Kızılcık Şerbeti’ne RTÜK rekor bir ceza verilmişti. Show TV ekranlarında yayınlanan dizinin kadına şiddete özendirdiği ifade edilen bir sahnesinin olduğu gerekçesiyle 5 kez yayın durdurma ile üst sınırdan idari para cezası uygulanmasına karar verilmişti.

Bu karar sonrasında dizinin final yapacağı ve yayından kaldırılacağı yönünde iddialar ise gündeme geldi. Ancak yapılan itiraz sonrasında Ankara Bölge İdare Mahkemesi tarafından RTÜK’ün vermiş olduğu bu karar bozuldu ve yürütmeyi durdurma kararı alındı. Kızılcık Şerbeti yeni bölümleri tekrardan ekranlara gelecek.

KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM NE ZAMAN?

Mahkeme kararı sonrasında Kızılcık Şerbeti resmi Instagram hesabından ‘’Nerede kalmıştık?’’ notuyla paylaşım yapıldı. Show TV ekranlarında Cuma günü saat 20.00’de Kızılcık Şerbeti’nin yeni bölümünün izleyici ile buluşacağı aktarıldı. Kızılcık Şerbeti dizisinin yönetmeni Hakan Ketche ise Twitter’dan ‘’çekime devam’’ notunu paylaşarak dizinin devam edeceği haberini vermiş oldu.

KIZILCIK ŞERBETİ OYUNCU KADROSU

Kızılcık Şerbeti dizisi senaryosu ve başarılı oyuncu kadrosu ile kısa sürede reyting rekorları kırmayı başardı. RTÜK tarafından verilen kararın mahkemece bozulmasının ardından yeni bölüm heyecanı da başladı. Kızılcık Şerbeti dizisinin oyuncu kadrosunda ise şu isimler yer alıyor:

  • Barış Kılıç
  • Evrim Alasya
  • Sıla Türkoğlu
  • Settar Tanrıöğen
  • Doğukan Güngör
  • Sibel Taşçıoğlu
  • Müjde Uzman

KAYNAK: UŞAK HABER