Canan Karatay tarhana çorbasını sevenlere kötü haberi verdi! Meğerse hep yanlış yapılmış!

Canan Karatay tarhana çorbasını sevenlere kötü haberi verdi! Meğerse hep yanlış yapılmış!
GİRİŞ

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden tarhana çorbasının faydaları saymakla bitmiyor. Ancak bu faydalar tamamen pişirme usulüyle de ilgili. Prof. Dr. Canan Karatay’tan dikkat çeken uyarı!

Canan Karatay tarhana çorbasını sevenlere kötü haberi verdi! Meğerse hep yanlış yapılmış! - Geleneksel Anadolu Türk mutfağının kendine has muhteşem lezzetlerinden biri olan tarhana çorbası geçmişten günümüzde sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Lezzeti kadar şifalı olduğu da düşünülen tarhana çorbası, özellikle hasta olan kişilerin bol bol tüketmesi gereken ürünlerden biri olarak görülüyor.

Prof. Dr. Canan Karatay ise tarhananın en sağlıklı, lezzetli ve faydalı şekilde tüketilmesi için özel tarif paylaşıldı. Tarhana yaparken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Hatalara ilaç niyetine ikram edilen tarhana çorbasını pişirirken bu hatları yapmaktan kaçınmak gerekiyor.

TARHANA ÇORBASI YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Prof. Dr. Canan Kararay’a göre sağlıklı ve faydalı bir tarhana çorbası yapmak için bazı püf noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Tarhana kurutma aşamasında son derece küçük bir gıdadır. Ufalayarak, elle ovma sırasında daha az yorulmak da mümkündür.

Pişirme sırasında doğal tarhana tercih etmek ise son derece önemli bir unsur oluyor. Ölçüleri ve kullanılacak malzemeleri de en doğal ürünler arasından seçerek hazırlamak da önemli bir püf nokta olarak görülüyor.

TARHANA ÇORBASI TARİFİ

Tarhana çorbasının sağlıklı bir şekilde olması için doğal tarhana tarifine göre tarhana elde etmek önemlidir. Tarhana çorbası tarifi ise kısaca şöyle:

  • Tereyağı tencereye alınır ve eritildikten sonra soğan eklenir.
  • Kısık ateşte kavrulan soğanın ardından rendelenmiş domates ve salça eklenir.
  • Tarhana tozu eklenerek 1 – 2 dakika pişirilir.
  • 6 su bardağı su veya tavuk suyu eklenir ve çırpıcı ile karıştırılır.
  • Kısık ateşte 15 – 20 dk pişirilir.
  • Tuz, karabiber ve nane gibi baharatlar ile tatlandırılabilir.

KAYNAK: UŞAK HABER