Keşke daha önce gitseydim diyeceksiniz! Plajları ve muhteşem koylarıyla Saros Körfezi görenleri büyülüyor!

Keşke daha önce gitseydim diyeceksiniz! Plajları ve muhteşem koylarıyla Saros Körfezi görenleri büyülüyor!
GİRİŞ

Ege Denizi’nin kuzey kesiminde adeta saklı bir cennet olan Saros Körfezi görenleri büyülüyor. Muhteşem doğası, plajları, tertemiz koyları, tabiat parkı ve tarihiyle Saros Körfezini keşfedin!

Keşke daha önce gitseydim diyeceksiniz! Plajları ve muhteşem koylarıyla Saros Körfezi görenleri büyülüyor! - Ege Denizi’nin kuzey kesiminde yer alan ve tertemiz kumsallarıyla adeta cennet bir köşe olmayı başaran Saros Körfezi, doğanın ve tarihin buluşma noktası olarak öne çıkıyor. Trakya topraklarının Ege denizindeki kıyısı olarak bilinen Saros Körfezi, tabiat parkı, koyları, plajları ve daha pek çok farklı özelliğiyle dikkat çekiyor.

Gezginlerin son dönemde seyahat rotaları arasına ekledikleri Saros Körfezi, bir özelliği ile dikkat çekiyor. Su altı akıntılarının çok olması ve bölgede sanayileşmenin bulunmaması sayesinde son derece temiz bir denize sahip.

DÜNYADA KENDİNİ TEMİZLEYEN ÜÇ DENİZDEN BİRİ!

Saros Körfezi birçok kişinin adını belki de ilk kez duyduğu Türkiye’nin önemli noktalarından biri. Su altı akınlarının fazla olması, büyük yerleşim ve sanayileşmenin bulunmaması sayesinde kendi kendini temizleyen denize sahip olduğu ifade ediliyor. Dünyada kendini temizleyen üç denizden biri olarak anılan Saros Körfezi, çevresinde yer alan sayısız koy ile muhteşem bir yolculuğa davet ediyor.

SAROS KÖRFEZİNDE MUTLAKA GÖRÜLMESİ GEREKENLER

Saros Körfezi’nde mutlaka gezilip görülmesi gereken sayısız nokta bulunuyor. Özellikle bölgenin muhteşem plajları ve eşsiz koyları ilk sırada yer alıyor. Gökçetepe Tabiat Parkı ise Saros Körfezi’nin en güzel yerlerinden biri. Keşan’da yer alan bu park aynı zamanda Türkiye’nin en güzel dalış merkezlerinden biri olmayı başarıyor. Orman ve denizi buluşturan Gökçetepe Tabiat Parkı muhteşem doğasıyla büyülüyor.

Saros Körfezi’nde ayrıca İbrice Limanı, Erikli Plajı, Kömür Limanı, Bolayır Altı Plajı, Sazlıdere Sahili, Cennet Koyu, Fatma Kadın Koyu, İtalyan Koyu gibi daha birçok keşfedilmeyi bekleyen bölgeye sahip.

SAROS KÖRFEZİ NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Ege Denizi’nin kuzey ucunda yer alan Saros Körfezi, güneyinde Gelibolu Yarımadası, kuzeyde Trakya kıyıları arasında yaklaşık 60 km kadar sokulan bir üçgen biçimli girinti olarak karşımıza çıkıyor. Tekirdağ 117 km, İstanbul’a 260 km ve Bursa’ya 385 km olan Saros Körfezi’ne ulaşım şehirlerarası otobüslerle de sağlanabiliyor.