Muhteşem plajı ve 70 çeşit mor çiçeğiyle ünlü! İzmir'in bilinmeyen tatil cenneti! Mordoğan ziyaretçisini bekliyor!

Muhteşem plajı ve 70 çeşit mor çiçeğiyle ünlü! İzmir'in bilinmeyen tatil cenneti! Mordoğan ziyaretçisini bekliyor!
GİRİŞ

Popüler turizm bölgelerinin dışında burası İzmir’in saklı cenneti. Mordoğan 70 çeşit mor çiçeği ile ziyaretçilerini büyülüyor. İzmir Mordoğan’a giden geri gelmek istemeyecek.

Muhteşem plajı ve 70 çeşit mor çiçeğiyle ünlü! İzmir'in bilinmeyen tatil cenneti! Mordoğan ziyaretçisini bekliyor! - Dünyanın en güzel kentlerinden biri olan İzmir sadece merkezi ile değil, ilçeleri ve tatil beldeleriyle de her dönem ilgi odağı olmayı başarıyor. Çeşme, Dikili, Urla, Eski Foça, Alaçatı, Sığacık gibi daha pek çok popüler turizm merkezine ev sahipliği yapan İzmir’de burayı ise kimse bilmiyor.

İzmir’in en ez bilinen ve güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakan turizm alanlarından bir diğeri ise Mordoğan. İzmir’in Karaburun ilçesine bağlı bir mahalle olan Mordoğan’da 70 çeşit mor çiçeğin bulunduğu söyleniyor.

İZMİR’İN SAKLI KALAN CENNETİ MORDOĞAN!

İzmir Karaburun ilçesinde yer alan Mordoğan, Uzunada’nın tam karşısında muhteşem güzelliği ile adeta parlıyor. Tam 70 çeşit farklı mor çiçeği ile ünlü bu yer, tatillerini alternatif rotalarda yeni bir keşfe çıkarak geçirmek isteyenlerin ilgisini çekiyor.

Doğal güzelliği, gezilecek yerleri ve koyları ile eşsiz bir cennet olmayı başarıyor. Mordoğan’a gidenler bir daha geri dönmek istemiyor. 1986 yılında belde olan Mordoğan, Uzunada’nın tam karşısında yer alıyor. Çatalkaya, Aybalığı kayalıkları ve plajı ile Ardıç Plajı gibi güzelliklere sahip Mordoğan, amatör balıkçılık ve 70 çeşit mor çiçeği ile dikkat çekiyor. Manal ve Aybalığı koyları ile Sulucadere, Korsan, Kocakum ve Ardıç plajları turizm açısından dikkat çekmesini sağlamıştır. Mordoğan’da sahili ve iskelesi, Ayşe Kadın Cami, plaj ve koyları, Müesser Aktaş Etnografya ve Tarih Evi, Dilek Pınarı gibi daha pek çok yer görenleri hayran bırakıyor.

MORDOĞAN NEREDE, NASIL GİDİLİR?

70 çeşit mor çiçeği ile ünlü Mordoğan, İzmir’in Karaburun ilçesinde yer alıyor. İzmir – Çeşme otoyolunun 45. km’sinde yer alan Karaburun yol ayrımından sapılarak Mordoğan’a ulaşılabiliyor. Yollarının virajlı olması diğer popüler tatil beldeleri kadar tercih edilmesini önlemiştir. Eğer Mordoğan’a toplu taşıma ile gelmek istiyorsanız İzmir Üçkuyular’dan kalkan minibüsler ile 1 saatte İzmir’in bu şirin beldesine ulaşmak mümkündür.

KAYNAK: UŞAK HABER