Nisan yağmuru saçları uzatır mı, faydaları neler? Nisan yağmurlarının bu faydasını ihmal etmeyin!

Nisan yağmuru saçları uzatır mı, faydaları neler? Nisan yağmurlarının bu faydasını ihmal etmeyin!
GİRİŞ

Nisan ayının gelmesiyle nisan yağmurları da etkisini göstermeye başladı. Baharın habercisi nisan yağmurlarının bu faydaları ise pek bilinmiyor. Bu haberi okuduktan sonra yağmurdan kaçmayacaksınız…

Nisan yağmuru saçları uzatır mı, faydaları neler? Nisan yağmurlarının bu faydasını ihmal etmeyin! - İlkbaharın habercisi nisan yağmurlarının hem doğaya hem de insana faydaları oldukça fazla. Ülke genelinde de etkisini Nisan ayının gelmesiyle gösteren nisan yağmurlarının saça ve cilde faydaları ise birçok kişi tarafından ihmal ediliyor.

Yüzyıllardır bereket getirdiğine inanılan nisan yağmurlarının faydaları saymakla bitmiyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan uzmanlar ise nisan yağmurlarının özellikle saça faydalarını gün yüzüne çıkardı. Nisan yağmurlarıyla çok daha sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olmak mümkün olabilir.

NİSAN YAĞMURLARI NE ZAMAN TOPLANIR?

Nisan ayının gelmesiyle bereket timsali nisan yağmurları da gündeme geldi. Rumi Takvime göre Nisan ayının 2. yarısından itibaren başlayarak 13 Mayıs’a kadar yağmur sularının temiz kaplarda toplanarak biriktirilmesi ve sonrasında kullanılmasının adet olduğu ifade ediliyor.

NİSAN YAĞMURLARININ BİRÇOK FAYDASI BULUNUYOR

Nisan yağmurlarının Türk İslam tasavvuf geleneğinde de önemli bir yeri olduğu görülüyor. Konya’da yer alan Mevlana dergahında Mevleviler, ‘’nisan tası’’ adı verilen kaplarla topladıkları nisan yağmurlarını, ziyarete gelen misafirlere ikram ediyorlar. Birçok derde şifa olduğu inancı günümüzde de devam ediyor. Günümüzde ise bu geleneğin oldukça azaldığı görülüyor.

NİSAN YAĞMURLARI SAÇLAR İYİ GELİYOR!

Nisan yağmurları başladığında bu yağmurları temiz bir leğen içinde yağmur yağarken toplayarak biriken suyu saçlarınız için kullanabilirsiniz. Özelikle saçları uzamayanlar başlarına bu nisan yağmuru suları ile yıkayarak daha iyi saçlara sahip olabiliyor. Nisan ayının gelmesiyle birçok kişi yağmur sularını biriktirmeye ve farklı amaçlarla kullanmaya devam ediyor. Birçok faydası olduğuna inanılıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER