Türklere Avrupa'nın kapısı sonuna kadar açıldı! Almanya o yasayı onayladı! 2 milyon işçi alınacak!

Türklere Avrupa'nın kapısı sonuna kadar açıldı! Almanya o yasayı onayladı! 2 milyon işçi alınacak!
GİRİŞ

Alman hükümeti yabancı işçi alımına yönelik şartları belirledi. Yasanın onaylanmasının ardından Türklere de yurt dışında çalışma imkanı geldi. İşte yurt dışında çalışmanın yeni şartları…

Türklere Avrupa'nın kapısı sonuna kadar açıldı! Almanya o yasayı onayladı! 2 milyon işçi alınacak! - Almanya’da iş gücü açığının karşılanması için yabancı işçi alımına dair yasal düzenlemeler yapıldı. Yasanın onaylanmasının ardından Türkiye’den de çok sayıda kişinin alınması bekleniyor.

20230 yılına kadar giderek artacak işçi açığını kapatmak için yabancı işçi alımı yapan Almanya, nitelikli iş gücü için vize ve çalışma hakkı kolaylıklarını içeren yasaya onay verdi. İlk etapta ise 2 milyon nitelikli veya vasıfsız eleman açığının kapatılması hedefleniyor.

ALMANYA İŞÇİ ALIMI ŞARTLARI NELER?

Almanya’da yapılması hedeflenen büyük iş gücü alımına dair yasa Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı. Modern bir göç yasası olarak nitelendirilen düzenleme kapsamında belirli şartlar yer alıyor.

İş anlaşması ya da eğitim şartına göre, Türkiye’de bir mesleği olan ve aynı alanda benzer işlerde teklif alan kişiler vize alabilecek. Meslek eğitimi almak isteyenler için de kolaylık sağlanacak. Sertifika ve 2 yıllık deneyim şartının da sağlanması gerekecek.

Diploma denkliği şartını kaldıran Almanya, işe alımda puan sistemi uygulayacak. Haftada en az 20 saatten az olmamak şartı ile işyerlerinde kişiler denenecek. Toplu sözleşme ve sosyal güvenlik konusunda da birçok kolaylık sağlanacak.

ALMANYA’DA HANGİ MESLEKLERDE ALIM YAPILACAK?

Almanya’da işgücü açığının hat safhalara gelmesinin ardından işgücü açığının kapatılması için birçok farklı sektörde nitelikli ve vasıfsız işçi alımı yapılması hedefleniyor. Bu kapsamda sağlık sektörü başta olmak üzere, mühendislikler, müşteri hizmetleri, nakliye ve lojistik sektörü, inşaat sektörü ve havaalanı çalışanları gibi alanlar en çok ihtiyaç duyulan meslekler oldu.

KAYNAK: UŞAK HABER