Çocuğu okuyan milyonlarca kişi bu ödemeden habersiz! Öğrencilere ayda 3.708 TL yardım

Çocuğu okuyan milyonlarca kişi bu ödemeden habersiz! Öğrencilere ayda 3.708 TL yardım
GİRİŞ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardımları tüm hızıyla devam ediyor. Maddi desteğe ihtiyaç duyan ve okula giden öğrenciler için ailelere aylık 3 bin 708 TL düzenli ödeme yapılıyor...

Çocuğu okuyan milyonlarca kişi bu ödemeden habersiz! Öğrencilere ayda 3.708 TL yardım - Sosyal devlet anlayışı kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerle ilgili araştırmalar sürüyor. Türkiye’nin dört bir yanında maddi zorluk yaşayan binlerce aile, bu yardımlar sayesinde maddi açıdan rahat nefes alıyor. Sosyal yardımlardan haberi olmayan bazı vatandaşlar ise hakkı olduğu halde maddi destek ödemelerinden mahrum kalıyor.

Son dönemde en çok gündem olan konuların başında aile destek ödemeleri geliyor. Çocuğu okula giden ve maddi açıdan yardıma muhtaç durumda olan aileler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardımlarından yararlanabiliyor. Aileler, okula giden çocukları adına her ay düzenli maddi destek alabiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelen son duyuruda aile destek ödemeleri kapsamında çocuk yardımının hesaplara yatırıldığı belirtildi.

2023/02/21/para-5.jpg

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yardıma muhtaç olduğu tespit edilen ailelere, okulda okuyan çocukları adına her ay 3 bin 708 TL ödeme yapılıyor. Sadece çocuklu ailelerin yararlandığı bu ödemeler sayesinde dar gelirli ailelerin ekonomik açıdan desteklenmesi sağlanıyor. Halk arasında SED yardımı olarak da bilinen aile destek ödemeleri en fazla 3 bin 708 TL olacak şekilde çocuğun yaşına göre farklılık gösteriyor.

2023/02/21/para.jpg

KİMLER AİLE DESTEK ÖDEMESİ ALABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın SED yardımından faydalanmak isteyen vatandaşların gelir durumunu belgelemek için gelir testi yaptırması gerekiyor. Maddi açıdan yardıma muhtaç olduğunu gösteren gelir testi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) üzerinden yapılıyor. SYDV başvurusuyla gelir testi yaptıranların hane içi kişi başına düşen gelir net asgari ücretin en az 3’te 1’i olarak hesaplanırsa bu ödemeden yararlanabilir. Aile destek ödemeleri SYDV veya e-Devlet kapısı üzerinden başvuru yapanlara her ay düzenli olarak verilen bir sosyal yardımdır.

KAYNAK: UŞAK HABER