E-Okuldan Nakil Başvurusu Nasıl Yapılır?

E-Okuldan Nakil Başvurusu Nasıl Yapılır?
GİRİŞ

E-okul üzerinden nakil başvurusu yapmak için E-devlet sistemine giriş yapılması gereklidir.

E-okul nakil başvurusu iki farklı şekilde gerçekleşir. Öğrencinin öğrenim görmüş olduğu okul müdürlüğüne nakil başvurusu talebini anlatan dilekçe yazılarak nakil başvurusu yapılır. İkinci bir yöntem olarak E-devlet sistemi üzerinden de nakil başvurusu yapılır. E-devlet sisteminden başvuru yapmak için uygulamanız gereken adımlar:

  • E-devlet sistemine giriş yapın.
  • Sisteme giriş yaptıktan sonra kamu kurumları seçeneğine tıklayın.
  • Açılan ekranda Millî Eğitim Bakanlığı seçeneğine tıklayın.
  • MEB Öğrenci Nakil İşlemleri yazısını tercih edin.
  • Çıkan ekranda kişinin velisi olduğu öğrenciler yer alır.
  • Nakil işlemi yapmak istediğiniz öğrenciyi seçin.
  • Öğrenciyi seçtikten sonra Veli Nakil sistemine bağlan yazısına tıklayın.
  • Öğrencinin gideceği okulu seçiniz.
  • Nakil yapılması istenilen okulu seçtikten sonra başvuruyu kaydet yazısına tıklayın.

E-Okul Nakil Başvurusunun Onaylandığı Nasıl Öğrenilir?

E-Okul nakil başvurusunun onaylandığını öğrenmek için E-Okul sistemine girmelisiniz. E-Okul nakil başvurusu yapan veliler veya öğrenciler başvuru durumunu sorgulayarak nakil başvurusu hakkında bilgi alabilir. Nakil başvuru işleminin sorgulanması için uygulamanız gereken adımlar:

  • Başvuru yapmış olduğunuz öğrencinin E-okul sistemine giriş yapın.
  • E-okul sistemine giriş yaptıktan sonra açılan ekranda sol kısımda bulunan nakil durumu yazısına tıklayın.

Bu iki adımı uygulayarak nakil başvurunuzun durumunu öğrenebilirsiniz. Nakil başvurusu sorgulama işlemi online olarak yapılır. İnternet üzerinden sorgulama işlemi yaparak nakil başvurunuzun onaylanıp onaylanmadığını kontrol edebilirsiniz. Nakil başvurusu yaptığınızda hangi okulun çıktığını da öğrenebilirsiniz.

E-Okul Sisteminde Bulunan Nakil Bekliyor Yazısı Ne Demektir?

E-okul 'da nakil bekliyor uyarısı nakil başvurunuzun sisteme konulduğu anlamına gelir. Nakil başvuru işlemi iki farklı şekilde gerçekleşir. Yazılan dilekçe ile nakil başvurusu veya online E-okul sistemi üzerinden gerçekleşen nakil başvurusu olarak ele alınır. Dilekçe ile yapılan nakil başvurusunda da nakil bekliyor uyarısı verilir. Nakil bekliyor uyarısı nakil yapan öğrencilerin nakil işlemlerinin sisteme konulmasıdır. Nakil işlemi bulunmamaktadır yazısı sistemde yer alırsa nakil başvurusunun işleme konulmadığını belirtir. Nakil başvurusu yapan öğrenciler başvuru sorgulama ekranında nakil yoktur gibi sözcüklerin yer alması başvuru işleminin gerçekleşmediği anlamına gelir. Nakil bekliyor yazısı ise nakilin işleme alındığını belirtir.

Nakil Başvuruları Nasıl Değerlendirilir?

Nakil başvurularının değerlendirilmesi kapsamında başvuru yapan öğrencinin not puanı önemlidir. Nakil başvurularında önemli olan husus öğrencinin sınav puanı ve not ortalamasıdır. E-okul nakil başvurusu yaparken not ortalaması ve merkezi sınav puanı göz önüne alınarak tercih yapılmalıdır. Nakil başvurusu yapan öğrencinin seçmek istediği okulun en düşük notla öğrencinin merkezi sınav notunun eşit veya daha yüksek olması gereklidir. Öğrencinin merkezi sınav notunun okulun en düşük merkezi sınav notunun altında olmamalıdır. Öğrencinin kendi notuna uygun olarak yaptığı nakil başvurusunun kabul edilmesi yüksek bir ihtimaldir. Ancak öğrencinin kendi notuna uygun bir başvuru yapmaması durumunda nakil başvurusunun kabul edilmesi düşük ihtimaldir.

KAYNAK: UŞAK HABER