Sözleşmeli öğretmene kadro müjdesi! MEB Sözleşmeli öğretmen kadro başvuru dilekçesi

Sözleşmeli öğretmene kadro müjdesi! MEB Sözleşmeli öğretmen kadro başvuru dilekçesi
GİRİŞ

MEB sözleşmeli öğretmenlere kadro yolunu açtı! MEB’den gelen duyuru sonrası sözleşmeli öğretmenler kadrolu olmak için araştırmalara başladı. Kadroya geçiş için başvuru dilekçesi nasıl yazılır?

Sözleşmeli öğretmene kadro müjdesi! MEB Sözleşmeli öğretmen kadro başvuru dilekçesi - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan duyuru sözleşmeli öğretmenleri yakından ilgilendiriyor. MEB’in duyurusuna göre sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu personel olmak için başvuru süreci başladı. Bu kapsamda sözleşmeli öğretmenler, 31 Mart Cuma mesai bitimine kadar kadro başvurusunda bulunabilecek.

MEB’in sözleşmeli öğretmene kadro yolunu açmasıyla birlikte kadroya geçiş araştırmaları hız kazandı. Sözleşmeli öğretmenlerin uzun süredir beklediği duyurunun ardından MEB kadro başvurusu işlemleri başladı. Sözleşmeli öğretmenler, memur unvanlı kadrolara atanmak için 31 Mart 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar başvuru yapabilecek.

ÖĞRETMEN KADRO BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sözleşmeli öğretmene kadro yolunu açan duyurusu büyük ilgi gördü. Uzun süredir beklenen bu karar sonrasında sözleşmeli öğretmenler kadroya geçiş işlemlerini araştırmaya devam ediyor. Memur unvanlı kadrolara atanmak için son başvuru tarihi 31 Mart 2023 Cuma günü olarak belirlendi. Sözleşmelilerin memur unvanlı kadrolara başvuru yöntemi belli oldu.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında görev yapan sözleşmeli öğretmen, sözleşmeli fizyoterapist, sözleşmeli idari büro görevlisi, sözleşmeli idari destek görevlisi ve sözleşmeli destek personelinin 7433 sayılı Kanun doğrultusunda memur unvanlı kadrolara atanacak. Bu atama başvurusu Mebbis internet sitesi üzerinden online olarak yapılıyor.

ÖĞRETMEN KADRO BAŞVURU DİLEKÇESİ

Sözleşmeli olarak öğretmenlik yapanlar, Mebbis sistemine giriş yaparak buradan atanmak amacıyla kadro başvurusunda bulunabilecek. MEB personel başvuru dilekçesinin bir örneği, MEB’in resmi internet sitesinde yayınlandı. Dilekçede TC kimlik numarası, adı soyadı, görev ili, görev ilçesi, görev yeri ve sözleşmeli pozisyon unvanı bilgilerinin eksiksiz biçimde doldurulması gerekiyor.

“Sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışmakta olanların 7433 sayılı Kanun kapsamında atanabilecekleri memur kadrolarına ilişkin 6792 sayılı Cumhurbaşkanı Kararını okudum, anladım. Bu nedenle söz konusu Karar eki listede yer alan sözleşmeli pozisyon unvanımın karşılığı olan memur kadro unvanına atamamın gerçekleştirilmesini arz ederim.” Bu dilekçenin altına ad soyad bilgileri ve imza atan sözleşmeli öğretmenler MEB’den kadro başvurusu yapabilecek.

KAYNAK: UŞAK HABER