Tekamül Eğitimi Nedir?

Tekamül Eğitimi Nedir?
GİRİŞ

Tekamül eğitimi bazı kurumlar tarafından personeller için yapılan eğitimdir. Tekamül eğitimi ile kurumlar personellerini geliştirmek için düzenlediği eğitimdir.

Daha çok askeri ve polis alanlarında uygulanan eğitim sistemidir. Askeri ve polis okullarında mesleğe yeni başlayacak kişi için mesleğe adapte olabilmesi açısından verilir. Daha çok personeller üzerinde yapılan bir eğitim sistemidir. Personellerini geliştirmek isteyen kurumların oluşturduğu eğitimdir. Ancak bu tekamül eğitimi daha çok askeri alanda kullanılır. Mesleğe yeni adım atacak ve polis olacak kişiler için öncelikle tekamül eğitimi verilir. Tekamül eğitimi ile kişinin daha çok meslek açısından gelişmesi sağlanır. Tekamül eğitimi ile kişi mesleğe kolay alışır ve kendisini geliştirir.

Kimlere Tekamül Eğitimi Sağlanır?

Tekamül eğitiminin verildiği kişiler askeri ve polis okullarıdır. Tekamül eğitimi her ne kadar personel geliştirmek isteyen kurumlar için geçerli olsa da bu daha çok askeri alanda okuyan kişiler için geçerlidir. Tekamül eğitimi ile polis olacak ve asker olacak kişilere eğitim verilir. Polis Meslek Eğitim Merkezi ile 18,20,21,22 ve 23. döneme ait olan mezunlarda tekamül eğitimine katılabilir. POMEM kurumundan mezun olan polisler de tekamül eğitimi alabilir. Tekamül eğitimi için belirli bir kontenjan vardır. Herkes tekamül eğitimine başvuru yapamaz. POMEM kurumundan mezun olmayan kişiler tekamül eğitimi alamaz. Tekamül eğitimi için şartları sağlayan kişiler eğitim için başvuru yapabilir. Askeri ve polis mezunu olan kişiler mesleğe adapte olmaları açısından tekamül eğitimini alabilir.

Tekamül Eğitimi Ne Zaman Başlıyor?

Tekamül eğitimin başlangıcı genellikle Mart ve Nisan ayıdır. Tekamül eğitimi ile polis veya asker olacak kişilerin mesleğe yakın olmaları ve yakından tanımaları için sağlanan eğitimdir. Tekamül eğitimi için herkes başvuru yapamaz. Başvuru yapacak kişiler için istenilen şartlar vardır. Bu şartlara uyum sağlayan kişiler eğitim için başvuru yapabilir. Ancak şartlara uygun olmayan kişiler tekamül eğitimi alamaz. Eğitim için önemli olan bir nokta ise kontenjan olmasıdır. Belirli sayıda kişiler eğitim için alınır. Başvuru yapan her kişi onaylanmaz. Eğitimin başlangıcı Mart ve Nisan ayıdır. Bu aylar içerisinde kişilere tekamül eğitimi verilir. Eğitim için başvuru yapılması gereklidir. Başvuru yapmadan eğitim alınmaz. 2021 yılında tekamül eğitimi 29 Mart ve 22 Nisan aylarında verilmiştir.

Tekamül Eğitimini Hangi Kurumlar Yapar?

Tekamül eğitimini yapan kurumlar sınırlı sayıdadır. Her kurum tekamül eğitimi desteğini sağlamaz. Personellerinin daha çok gelişmesi ve mesleğe kolay şekilde adapte olabilmesi için yapılan bir eğitim olduğu için eğitimi veren kurumlar arasında değişiklikler söz konusudur. Tekamül eğitimi genellikle kurumlara ait olan eğitim merkezlerinde gerçekleşir. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından da tekamül eğitimi verilir.

KAYNAK: UŞAK HABER