YKS TYT AYT 2023 sınav ücreti belli oldu! Her oturum için ayrı ücret ödemek zorunlu

YKS TYT AYT 2023 sınav ücreti belli oldu! Her oturum için ayrı ücret ödemek zorunlu
GİRİŞ

Milyonlarca öğrencinin beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarının başvuru tarihleri açıklandı. 23 Mart’a kadar sürecek başvuru işlemlerinde YKS TYT AYT sınav ücretleri ne kadar?

YKS TYT AYT 2023 sınav ücreti belli oldu! Her oturum için ayrı ücret ödemek zorunlu - Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren sınav açıklaması nihayet geldi. YKS oturumlarının başvuru tarihleri 8-23 Mart 2023 olarak açıklandı. Bunun üzerine öğrenciler internet üzerinden “YKS sınav ücreti 2023 kaç lira?” sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. YKS TYT AYT başvuru ücretleri hangi bankaya yatacak?

ÖSYM tarafından bugün yapılan duyuruya göre YKS TYT AYT sınavları için başvuru süreci başladı. YKS TYT AYT oturumlarına katılım için her oturuma ayrı belirlenen sınav ücretinin ödenmesi gerekiyor. Başvuru ücretini bankaya yatırmayan öğrenciler sınava giriş hakkını kaybedecek. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren 2023 YKS ücreti kaç lira?

2023/02/21/para-5.jpg

2023 YKS SINAV ÜCRETİ AÇIKLANDI

Milyonlarca öğrenci hayallerindeki okulu kazanabilmek için YKS TYT AYT sınavlarına girecek. YKS TYT AYT ve YDT oturumların katılım için belirlenen sınav ücreti nihayet açıklandı. Buna göre öğrenciler 115 lira olan sınav ücretini son gün 24 Mart 2023’e kadar bankalara yatırması gerekiyor. ÖSYM açıklamasına göre sadece TYT sınavına girecek adaylar 115 TL ödeyecek.

Girilen sınav sayısına göre bu miktar artacak. Örnek olarak TYT ile AYT ve YDT’den herhangi birine girmek isteyen adaylar 230 lira ücret ödemek durumunda kalacak. Tüm YKS oturumların oluşturan TYT AYT ve YDT sınavlarının hepsine girmek isteyen adaylar bankaya 345 TL yatıracak. Bu ödemeleri 24 Mart 2023 tarihine kadar yatırmayan kişiler sınava giriş hakkını kaçıracak.

sym-sinav.jpg

YKS SINAV BAŞVURUSU NE ZAMAN?

ÖSYM duyurusuna göre adaylar YKS’ye başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra sınav ücretini yatıracak. Geç başvuru dönemi olan 27 Mart – 3 Nisan tarihleri arasında geç başvuru ücretinin ödenmesi gerekecek. Bir başvuru merkezini kullanarak sınavlara başvuru yapan adaylar ek olarak başvuru merkezine 15 TL Başvuru Hizmeti Ücreti ödeyecek. ÖSYM açıklamasına göre 6 Şubat 2023 tarihli depremde zarar gören 11 ilde ikamet eden öğrencilerden sınav ücreti alınmayacak.

KAYNAK: UŞAK HABER