Evlenenlere ilaç gibi gelecek: 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL için geri sayım başladı

Evlenenlere ilaç gibi gelecek: 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL için geri sayım başladı
GİRİŞ

Cumhurbaşkanlığı kararıyla yeni evlenecek gençlere faizsiz kredi desteği verilecek. Bu destekten ilk olarak 6 Şubat depreminde zarar gören şehirlerdeki çiftler yararlanacak.

15 Şubat’ta başlayacak olan başvurular internet üzerinden yapılacak. Evlenen gençlere 150 bin lira kredi verilecek. Kredinin geri ödemesi ise 2 yıl sonra başlayacak. Geri ödeme süresi ise 4 yıl olacak.

Yeni evlenecek çiftlere yönelik faizsiz kredi desteğinin detayları belli oldu. Başvuru süreci ilk olarak deprem bölgesinde başlayacak ve daha sonra tüm Türkiye'de uygulanacak.

Bakan Göktaş geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ilk defa deprem bölgesinde uygulanacak olan Aile ve Gençlik Fonu için başvuruların ne zaman başlayacağını açıkladı.

AİLE VE GENÇLİK FONU KURULDU

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre, evlenmeyi planlayan ve Aile ve Gençlik Fonu'na başvuran gençlere 150 bin lira kredi verilecek.

Faizsiz kredi desteği Aile ve Gençlik Fonu aracılığı ile sağlanacak. Fonun yönetim kurulu 5 bakan yardımcısından meydana gelecek. Fon, evlenen gençlere yönelik projeleri, kaynakları ve harcamaları belirleyecek. Fonun başkanı Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı olacak. Diğer üyeler ise Aile, Gençlik, Enerji ve Sanayi bakan yardımcıları olacak. Kurul, oy çokluğu ile karar alacak.

TÜM TÜRKİYE’YE YAYILACAK

Faizsiz kredi için başvurular internet üzerinden yapılabilecek. Bakan Göktaş, faizsiz kredi desteğinin ilk etapta deprem bölgesinde uygulanacağını ifade etti. Ancak uygulama daha sonra tüm Türkiye’de hayata geçirilecek. Konu ile alakalı konuşan Bakan, “Aile ve Gençlik Fonu’na başvuruları 15 Şubat’ta almaya başlayacağız. İlk defa deprem bölgesinde uygulayacağız. Ama sonrasında tüm ülkemize yayacağız.” dedi. Bakan, kredi miktarının her yıl artacağını da ifade etti.

KAYNAK: UŞAK HABER