Halkbank BES Başvurusu Nasıl Yapılır?

Halkbank BES Başvurusu Nasıl Yapılır?
GİRİŞ

Halkbank’tan Bireysel Emeklilik Sistemi başvurusunda bulunmak isteyen kişiler, Halkbank şubelerine gidebilirler ya da 0 850 202 20 20 numarası üzerinden yetkili kişiler ile iletişime geçebilirler.

Halkbank BES başvurusu yapmak isteyen kişiler, bu numara üzerinden hem kendileri hem de çocukları için BES başvurusunda bulunabilirler.

Halkbank Bireysel Emeklilik Sorgulama Nasıl Yapılır?

Halkbank’tan yapılmış BES’lerin sorgulama işlemleri, Halkbank BES telefon numarası ya da Halkbank’ın BES için açmış olduğu internet sitesi üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Halkbank bireysel emeklilik sorgulama işlemleri, T.C. kimlik numaraları ile beraber gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle de hangi kanal üzerinden işlem yapılmak istenirse istensin mutlaka T.C. kimlik numarasının kullanılması gereklidir.

Halkbank BES İptal Nasıl Yapılır?

Halk Bankası’ndan Bireysel emeklilik sistemine kaydolmuş olan kişiler, hesaplarını iptal ettirmek istedikleri zaman banka tarafından uygun görülmüş olan SMS kanalı ile beraber BES telefon numarasını kullanabilirler. Halkbank BES müşteri hizmetleri üzerinden işlem yapmak isteyen kişiler, müşteri temsilcileri ile iletişim kurmalarından sonra, T.C. kimlik numaraları ile beraber işlem gerçekleştirebilirler. Ancak SMS ile Halkbank BES iptali ya da Halkbank BES başvurusu iptali gerçekleştirmek isteyen kişilerin şu adımları izlemeleri gereklidir:

  • 2560’ya kısa mesaj gönderilmek üzere mesaj sayfası açılır.
  • İlgili mesaja öncelikle “AYRILMA”, daha sonra da T.C. kimlik numarası yazılır ve mesaj gönderilir.

Bu mesajın gönderilmesinden sonra, Halkbank BES kişilere bir onay mesajı gönderir. Eğer kişiler BES iptalini gerçekleştirmek istiyorlarsa gelen mesaja da “EVET” yazarak bir cevap göndermelilerdir. Gönderilen bu mesajdan sonra iptal işlemi gerçekleşmiş olacaktır.

Halk Emeklilik Otomatik Katılım Nedir?

Otomatik katılım sistemi, günümüzde 45 yaşına gelmemiş olan özel sektör ve kamu çalışanlarının tümünün bir BES hesaplarının olması amacı ile oluşturulmuş sistemdir. Bu sistem ile beraber kişilerin her ay hesaplarına yatırdıkları para tutarına %25 ek devlet katkısı verilir ve kişiler emekli olmadan önce kendileri ile beraber devlet katkısının katılmış olduğu ücretleri alabilirler. Bu sistemin mantığına göre, belirlenen şartları sağlayan herkes, istemeseler dahi işverenleri tarafından bu sisteme dahil edilirler. Çalışanların aldıkları maaşlardan otomatik olarak kesilecek ve emekliliklerine kadar toplanacak olan ücretler ile beraber, kişilerin ayrı ayrı Halkbank BES başvurusu yapma gerekliliği de ortadan kalkacaktır. Ayrıca çalışan kimselerin otomatik olarak bu sisteme girmeleri ve kalışlarının devamlılığını getirmeleri ile beraber, emeklilikleri kesinleştiği zaman kendilerine %5 devlet katkısı da verilecektir.

KAYNAK: UŞAK HABER