Resmi Gazete'de yayımlandı! BES'te herkesi ilgilendiren değişiklik! Uygun kredi imkanı geliyor!

Resmi Gazete'de yayımlandı! BES'te herkesi ilgilendiren değişiklik! Uygun kredi imkanı geliyor!
GİRİŞ

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. BES yönetmeliğinde birçok değişiklik görüldü. BES’e avantajlı kredi imkanı geliyor!

Resmi Gazete'de yayımlandı! BES'te herkesi ilgilendiren değişiklik! Uygun kredi imkanı geliyor! - Türkiye’de son dönemde Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili birçok düzenleme devreye girdi. Teşviklerin yanı sıra sistem içinde yapılan düzenlemeler sayesinde de BES’in yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Son olarak Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelikte değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. BES yönetmeliğinde birçok maddede önemli değişiklikler ön görülüyor. Bu kapsamda BES katılımcılarının finansman ihtiyaçları nedeniyle sözleşmelerini sonlandırmak yerine BES birikimleri sayesinde sistemden çıkmadan da kredi çekebilecekler.

BES’TE KALANLARA UYGUN KREDİ SAĞLANACAK!

BES birikimi ile kredi olanağı sunacak yönetmelik yürürlüğe girdi. Buna göre BES’te birikimi olan katılımcıların, bankalardan kullanacakları krediler için BES sözleşmesinden kaynaklanna alacaklarını kredi süresiyle sınırlı olmak üzere bankaya devredebilecekler.

BES katılımcıları, bireysel emeklilik sözleşmesinden kaynaklı devlet katkısı hariç alacağının tamamını veya bir kısmını, fon paylarına ilişkin tedbir, haciz, iflas, rehin gibi her türlü idari ve adli talebe konu sözleşmeler hariç olmak üzere alacağın devri sözleşmesi ile bankalara devredilecek. Bu sayede BES katılımcılarının finansman ihtiyaçları nedeniyle sözleşmeden çıkmak zorunda kalmadan bankadan kredi kullanmaları sağlanacak.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme Kurumu tarafından Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik adı altında Resmi Gazete’de yeni düzenlemenin detayları yayımlandı. Söz konusu düzenlemede katılımcını her fon dağılımı değişikliğinde, BEFAS üzerinden sunulan fonlar da dahil olmak üzere azami 20 fon tercihinde bulanabilmesinin önü açıldı.

Finansman daha rahat erişim imkanı sunacak düzenleme kapsamında, 28 Eylül 2023 tarihinden sonra BES’te birikimi olanların, bankalardan kullanacakları krediler için ilgili BES sözleşmesinden doğan alacaklarını kredi süresi ile sınırlı kalmak koşulu ile bankaya devredebilmeleri ve ihtiyaç duydukları finansman daha rahat erişmeleri sağlanacak. Söz konusu süreçte Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından geliştirilecek merkezi bilgi sistemi aracılığıyla paydaşlar tarafından gerekli sorgulamalar yapılacak ve alacağın devri ise sözleşme onayı sonrasında bankaya devredilebilecek.

KAYNAK: UŞAK HABER