Uşak’taki memur ve emekliler dikkat! Ocak zammı yüzde 33’ü aştı

Uşak’taki memur ve emekliler dikkat! Ocak zammı yüzde 33’ü aştı
GİRİŞ

Emekli ve memur maaşlarına gelecek olan zam, TÜİK’ten gelen enflasyon rakamıyla değişti. Uşaklılar için de yeni bir maaş hesabı ortaya çıktı.

Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) beklenen kasım ayı enflasyon rakamları geldi. Kasım ayının rakamlarını paylaşan TÜİK, bu ay itibariyle oluşan enflasyon toplamını ortaya koymuş oldu. Uşak’taki emekli ve memurların da maaş zammı için yakından takip ettiği enflasyon rakamlarının sonuncusunu ocak zammı hesabını değiştirdi.

Ocak zammında etkili olacak olan enflasyon rakamlarına bugün bir yenisi daha eklendi. Eklenene yeni rakamla birlikte memur ve emeklilerin alacağı zamma ilişkin yeni bir rakam ortaya çıktı. Sadece bir aylık enflasyon verisi beklemeye başlamış olan memur ve emekliler için şimdiden yüzde 30’u aşan bir zam garantilenmiş oldu.

KASIM AYI ENFLASYONU MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI HESABINI DEĞİŞTİRDİ

TÜİK’in kasım ayı için açıkladığı rakam, tüketici fiyatları (TÜFE) açısından aylık bazda yüzde 3,28 oldu. Bu da yıllık bazlı enflasyonu yükselti. Kasım ayıyla birlikte yüzde 61,36'dan yüzde 61,98 seviyesine yükselmiş olan yıllık enflasyonun son 6 aylık rakamına göre zam alacak olan memur ve emekli için hesap değişti.

Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte SSK ve Bağ-Kur emekli zammı için 5 aylık kesinleşen enlasyon rakamı yüzde 33,66 oldu. Memurların alacağı enflasyon farkı ve yüzde 15’lik toplu sözleşme zammı ise, bu ay itibariyle yüzde 44,90’ü gördü. Üstelik bu rakamlara bir de refah payı zammı yapılacağı konuşuluyor.

EN DÜŞÜK MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI ENFLASYONA GÖRE BELLİ OLACAK

Hem memur hem de emekli için verilmesi beklenen refah payı, şu an için yüzde 4 civarında. Son 6 aya göre zam alacak olan memur ve emekliler için bu 6 ayın ilk 5 ayındaki rakamlar netleşti. Kasım ayı enflasyon rakamı ile birlikte en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye çıkması beklenirken; memurlar için de yeni rakam geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) anketinin tutması ve yıllık enflasyonun yüzde 65’i görmesi halinde en düşük memur maaşı evli ve 2 çocuklu bir memur için 22 bin 17 TL’den 32 bin 906 TL’ye kadar çıkacak. Aynı hesapla en düşük memur emeklisi maaşı ise, 9 bin 876 TL’den 14 bin 760 TL’ye ulaşacak

KAYNAK: UŞAK HABER