Vakıfbank BES Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vakıfbank BES Başvurusu Nasıl Yapılır?
GİRİŞ

Vakıfbank’tan bireysel emeklilik sistemi başvurusu yapabilmek için Vakıfbank mobil bankacılık uygulaması ile internet bankacılığı kanalları kullanılabilir.

Bunların yanında, Vakıfbank BES başvurusunda bulunmak ya da daha detaylı bilgi alabilmek için Vakıfbank şubelerine de gidilebilir.

Vakıfbank Bireysel Emeklilik Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası Kaçtır?

Vakıfbank’ın BES için kullanmakta olduğu müşteri hizmetleri numarası, 444 92 37’dir. Bunun yanında da 0850 202 2020 numarası da Vakıfbank’ın Bireysel Emeklilik Sistemi için hizmet vermekte olduğu telefon numaralarından biridir.

Vakıfbank Bireysel Emeklilik Devlet Katkısı Ne Kadardır?

Vakıfbank’tan BES hesabı açmış olan kişilerin hesaplarına verilecek ola devlet katkısı ücreti, %30 olarak belirlenmiştir. Yani, Vakıfbank’ta bir BES hesabı olan ve buraya düzenli olarak bir ücret yatıran kişiler, yatırmış oldukları her 100 TL için devletten 30 TL alırlar.

18 Yaş Altı BES Hesabı Nasıl Açılır?

18 yaşını doldurmamış çocuklar için bireysel emeklilik hesaplarının açılabilmesi için 18 yaş altı BES hesabı açan bankalar ile iletişime geçilmesi gereklidir. Bankaların yanında bazı sigorta şirketleri de BES hesapları açmakta ve gerekli olan koşulları yerine getiren kişiler için hemen bir hesap oluşturmaktadır. Hesapların açılış koşulları ve minimum açılış limitleri her banka ve sigorta şirketi için farklıdır. Bu nedenle hangi banka ya da kuruluştan hesap açılmak isteniyorsa doğrudan onunla iletişime geçilmesi gereklidir.

Vakıfbank Bireysel Emeklilik Nasıl İptal Edilir?

Vakıfbank’ta bireysel emeklilik hesabı olan ve Vakıfbank BES hesabını kapatmak isteyen kişilerin izleyebilecekleri birkaç farklı yol mevcuttur. Bu yollardan ilki, müşteri hizmetleridir. Vakıfbank müşteri temsilcileri numaraları üzerinden banka ile iletişim kurularak hesabın iptali talep edilebilir. Bunun yanında şubelerden ya da SMS kanalı kullanılarak da Bireysel emeklilik hesaplarının iptali kolaylıkla sağlanabilir.

Vakıfbank BES İptalinden Sonra Para Ne Zaman Yatar?

Vakıfbank’taki BES hesaplarındaki ücretler, bireysel emeklilik sisteminin iptalinden sonra yaklaşık olarak 20 iş günü içerisinde kişilerin diğer Vakıfbank hesaplarına ya da kişilerin farklı bankalarda aktif olarak kullandıkları diğer banka hesaplarına yatırılır. Genellikle 20 günü bulmayan bu süreç, nadiren 20 güne kadar çıkabilir.

Vakıfbank Otomatik BES İptal Edilirse Ne Olur?

Belirlenmiş olan süreden önce Vakıfbank’tan açılmış bireysel emeklilik sisteminden çıkılmak istenmesi, devlet tarafından verilmiş Vakıfbank BES katkılarının birikmiş paradan kesilmesine neden olur. Yani, emeklilik için devlet tarafından verilmekte olan ücret kesilir ve kişilerin sisteme yatırdıkları ücret kendilerine verilir.

KAYNAK: UŞAK HABER