İsmail Güneş: Bize 130 kişilik uçaklar lazım

İsmail Güneş: Bize 130 kişilik uçaklar lazım
GİRİŞ

Ekonomi alanında düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. Komisyonda AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş de konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, ekonomiye ilişkin 80 maddelik kanun teklifi görüşülüyor. Teklifin içeriği, Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği bazı uygulamaların yeniden düzenlenmesini içeriyor.

Komisyonda konuşan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, teklifin önemli noktalarını anlattı. Güneş’in özellikle fenomenler ile alakalı açıklamaları çok dikkat çekti. İşte Milletvekili Güneş’in açıklamalarının önemli bölümleri.

İNTERNET FENOMENLERİNE VERGİ

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, teklifin Gelir Vergisi Kanunu’nda değişiklik yaparak, internet üzerinden bireysel eğitim, veri işleme, geliştirme gibi işlemler yapanların vergilendirilmesini öngördüğünü belirtti. Güneş, İnternette çok fazla para kazanan fakat vergilerini ödemeyen bazı fenomenlerin olduğunu ifade ederek, “Bu düzenlemeyle onların gelirleri yüzde 15 oranında vergilenecek. Bu bir başlangıç. İleride bu oranın artırılması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

HAVA TAŞIMACILIĞINDA ESNEKLİK

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, teklifin hava yolu taşımacılığına da yeni bir düzenleme getirdiğini söyledi. Güneş, Ülkemizde hava yolu taşımacılığı yapmakta olan şirketlerin, yalnızca kendi uçakları ile bu hizmeti sunabildiklerini, yurt dışından kiralanan uçaklar ile bu hizmetin verilemediğinin altını çizdi ve “Bu durum, Uşak Havaalanı’nın açılmasını da engelliyordu. Çünkü bize 130 kişilik uçaklar lazımken, elimizdeki uçaklar 180 kişilikti. Bu uçakları kiralamak istiyorduk ama kanun buna izin vermiyordu. Bu teklif ile, yurt dışından kiralanan uçaklarla da iç hatlarda taşımacılık yapılmasına olanak sağlanacak. Bu sayede, Uşak başta olmak üzere birçok ilimizin havacılık sorunu çözülecek.” diye konuştu.

Teklifin komisyondaki görüşmeleri devam ediyor. Teklifin yakında Genel Kurul’a sevk edilmesi ve görüşmelerden sonra kabul edilmesi bekleniyor.

KAYNAK: UŞAK HABER