Muhammet Gür milletvekili aday adaylığını açıkladı: "İYİ Parti tarihine geçtik"

Muhammet Gür milletvekili aday adaylığını açıkladı: "İYİ Parti tarihine geçtik"
GİRİŞ

İnşaat Mühendisi Muhammet Gür, İYİ Parti Uşak İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, İYİ Parti Uşak milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu.

İYİ Parti Uşak milletvekili aday adayı Muhammet Gür’ün parti il binasında bir basın düzenlediği basın toplantısına çok sayıda partili katıldı.

Gür düzenlediği basın toplantısında şu ifadelere yer verdi:

İYİ PARTİ TARİHİNE GEÇTİK

Basın toplantısına kendisini tanıtarak başlayan Gür, “Ben 1967 Uşak doğumluyum. İlk Orta, liseyi Uşak’ta tamamladım. Yükseköğrenimi de 9 Eylül Üniversitesi Denizli inşaat Fakültesini bitirerek yaptım. Evli ve 2 çocuk babasıyım.

İnşaat Mühendisliği hizmetine 1995 yılında başladım. Halen devam ediyorum. Uşak’ta görev yaptığım STK’larda yöneticilik yaptım. Uşak belediye Başkan yardımcılığı, Uşak İnşaat Mühendisleri Oda Başkanlığı, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcılığı, Uşakspor Kulüp Başkanlığı, Uşak İli Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu gibi birçok STK’da deneyim sahibi oldum.

Sizlerin de şahit olduğu gibi, 2019 yerle seçimlerinde İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı olarak yaklaşık 5 ay süren onurlu bir mücadele verdim. Uşak Halkının teveccühü, parti yönetici ve üyelerimizin birlik ve beraberliği ile Uşak’ta belediye başkanlığı ve İl Genel Meclisi Üyeliği seçimlerinde en yüksek oy alan parti teşkilatı olarak İYİ Parti tarihine geçtik” dedi.

UŞAK’IN EN BÜYÜK SIKINTISI SU SIKINTI OLACAK

Salonu dolduran partililere seslenen Gür, “Sizlere niçin milletvekili aday adayı olmak istediğimi açıklayacağım. Dünyada yaşanan kuraklık ve sıkıntısı yüzünden ülkemiz ve ilimizde büyük bir sıkıntı yaşayacak gibi görünüyor. Önümüzdeki dönem Uşak şehir merkezinin en büyük sıkıntısı su sıkıntısı olacak gibi görünüyor. Geçen yıl su kesintisi yaşadık.

Bu yıl da az yağmur ve sıcak iklimden dolayı yeraltı suları oldukça derinlere indi. Uşak’ın yıllık su ihtiyacı 19 milyon metreküptür. Yaklaşık 1/3’ü Çokaran Mağarasından, 1/3’ü Küçükler Barajından kalan 1/3’ü de yeraltı kuyularından temin edilmektedir.

Şu anda DSİ’nin Uşak’ta ihale aşamasında olan 3 baraj ihalesi vardır. Sağ olsunlar AK Partili milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız bugüne kadar Dikendere, Zep ve Gökkaya barajlarının yapımını ihale aşamasına bile getiremediler. Şayet seçilecek olursam bu konun takipçisi olacağım.

Bir diğer projem de organik tarım ve hayvancılık OSB’sidir. Uşak’ın bunlara çok müsait bir iklimi var. Bunu dillendirdiğimde Türkiye’de adı bile söylenmiyordu.

Uşak’ın termal su kaynakları var. Tarım OSB kurarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin ihtiyaç fazlasını ihraç ederek ekonomik girdi kazandıracağım” ifadesini kullandı.

ÇEVRE YOLUNU BİR YIL İÇERİSİNDE TAMAMLATACAĞIM

Uşak’ta 10 yılı aşkın bir zamandır bitmeyen bir diğer projenin, “Güney Çevre Yolu” olduğunu belirten Gür, “Eşme, Ulubey ve Sivaslı ilçe yolları da bir türlü bitirilemiyor. Bugün Doğu’da dahi bizim şehirlerarası yol kalitesinde ilçe yolları var.

Sadece iktidara ibreti alem olsun diye iktidar olur da vekil seçilirsem o güney çevre yolunu bir yıl içerisinde tamamlatacağım” dedi.

HASTANEDE 15 GÜNDEN ÖNCE RANDEVU ALINAMIYOR

“Biz İYİ Partiler olarak ülkemize yapılan hizmetlerden hiç rahatsızlık duymuyoruz. İktidar Uşak’a çok güzel bir hastane yaptı. Bir hastamız 15 günden önce randevu alamıyor. Tıbbi görüntüleme için 3 ila 6 ay arasında sıra alabiliyor.

Sayın vekillerin ve benim görevim, eşin dostun ve partilerin aynı gün tedavi ve filminin çekilmesini sağlamak değil, tüm vatandaşların bu hizmeti anında almasını sağlamak olduğunu düşünüyorum.

UŞAKSPOR SAHİPSİZ DEĞİLDİR

Uşakspor taraftarlarına eski başkan sıfatı ile bazı vaatlerde bulunmak istiyorum. Her seçim önü olduğu gibi Uşakspor’a yeni stat ihalesi sözü verilecektir. Biz bunları çok duyduk.

2. ligde mücadele eden Uşaksporumuzu hiç kimsenin bilmediği bir gruba teslim ederek Uşak’ı sahipsiz bırakmışlardır. Seçildiğim takdirde iş dünyası ve spor camiasını kaynaştırıp Uşakspor’u yine Uşak halkına teslim edeceğim. Uşakspor sahipsiz değildir.

ŞEHİRDEN VE HALKTAN KOPUKLAR

AK Partili bazı Milletvekili aday adayları seçildikleri takdirde Uşak’a yeni kamu kaynakları getireceklerini vaat ediyor. İktiranınızdan geçen 21 yıllık süreçte bu şehir size her dönem 2 milletvekili verdi. İktidar elinizdeyken yapamadığınız konularda bu toplumu kandırmanıza artık tahammülümüz kalmadı.

Hatta AK Partili bir aday adayı Uşak’ta 5 yıldızlı otel olmadığını, bunu getireceğini vaat etmiş. Şehirden ve halktan o kadar kopuklar ki; Uşak’ta 4 yıldızlı bir otel açıldığından ve Uşaklı yatırımcıların 5 yıldızlı bir otel yapıldığından haberleri bile yok. Sizler, bu şehrin dinamik insanlarının önünü açın yeter.

UŞAK HAVAALANI UŞAKLILARIN HİZMETİNE GİRECEK

Kütahya Altıntaş Havaalanı yapıldı, Uşak havaalanı kapatıldı. Hâlbuki Uşak Havaalanı yüzde 87 dolulukla uçuyordu. Ticari hiçbir zararı yoktu. Uşaklılar kendi havaalanları dururken 100 kilometre uzaklıktaki havaalanına gitmeye zorlayanlardan hesap soracaktır. Bizim iktidarımızda Uşak Havaalanı Uşaklıların hizmetine girecektir.

Bu partinin kuruluşundan bu yana il başkanlığı teşkilat görevlerinde bulunmuş, yöneticilik yapmış ve gecesini gündüzüne katan tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum

Başkanlık sistemi getirdiklerinde bize; “Koalisyonlar olmayacak. Hızlı kararlar alınacak” dendi.

Bu sistem öyle bir koalisyon kurdu ki meclise girmeyi hayal edemeyen partiler bile pazarlık masasına oturdu. 6’lı masa söz verdiği gibi parlamenter sisteme geçecek ve millet ittifakını iktidar yapacaktır.”

KAYNAK: UŞAK HABER