Tapu sahibi olmak isteyenlere kritik uyarı! Yeni dolandırıcılık sistemi sizi de hedef alabilir!

Tapu sahibi olmak isteyenlere kritik uyarı! Yeni dolandırıcılık sistemi sizi de hedef alabilir!
GİRİŞ

Ülkemizde her gün yeni bir dolandırıcılık tekniği açığa çıkıyor. Vatandaşların sahip olduğu nakit ya da mülklere dair yapılan yeni tekniklere bir yenisi daha eklendi.

Tapu sahibi olmak isteyenlere kritik uyarı! Yeni dolandırıcılık sistemi sizi de hedef alabilir! - Ülkemizde hemen hemen her gün yeni bir dolandırıcılık yöntemi ifşa ediliyor. Farklı teknikler geliştiren şahıslar, kişilerin yıllarca çalışıp biriktirdiği nakitlerini ya da emekleri ile satın aldığı mülklerini ele geçiriyor. Telefon bankacılığı yöntemleri ile bu zamanda kadar birçok kişi mağdur oldu.

Son zamanlarda ise gayrimenkul almak isteyenler dolandırıcıların hedefine girdi. Yıllarca çalıştırılıp biriktirilen paralar ile ya da alınan borçlar ile gayrimenkul sahibi olmak isteyen kişiler, tapuda yapılan bir dolandırıcılık yöntemi ile elindekinden de oluyor. Vatandaşların öncelikli yatırım hedefleri arasında yer alan gayrimenkul sahibi olmak, dolandırıcıların gözünden kaçmadı ve yeni hedeflerinde gayrimenkul satın almak isteyen kişiler yer aldı.

PARAYI ALIP KAYBOLUYORLAR

Çeşitli yollarla vatandaşların mağdur olmasına neden olan dolandırıcılar bu kez de tapudaki sahtekarlık aracılığı ile vatandaşları dolandırmaya başladı. Özellikle son günlerde tapudaki yeni dolandırıcılık tekniği, kötü niyetle bir tapu sahibi ya da onun vekili ile gayrimenkulü satın almak isteyen vatandaş bir gayrimenkul satışında anlaşması ile gerçekleşiyor. Tapuyu devredecek kişi mesai saatinin bitmesine yakın bir saatte tapu müdürlüğünden randevu alıyor. Taraflar tapu devri için tapu müdürlüğüne gidiyorlar. Bu kısma kadar her şeyin normal şekilde ilerlemesi vatandaşların herhangi bir şüphe duymasına neden olmuyor. Tapu devri yapılmadan hemen önce satıcı alıcıdan satış bedelini banka hesabına göndermesini istiyor. Burada para transferi gerçekleştirilirken para hesabı aktarıldı ya da aktarılmadığı tartışması ile süre dolduruluyor ve tapu işlemi bir gün sonraya kalıyor.

TARTIŞMA İLE OYALIYORLAR

Mülk sahibi olmak isteyen vatandaş, tapu sahibi tarafından mesai saati bitiminde tapu müdürlüğüne davet ediliyor ve bu aşamada gayrimenkul fiyatının hesaba aktarılması vatandaştan isteniyor. Bu aşamada tapu sahibi para transferinin hesaba aktarıldığı ya da aktarılmadığı konuları ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşı oyalıyor. Bu aşamada mesai süresi sona eriyor ve tapu işlemi de bir gün sonraya kalıyor. 2 taraf ertesi gün tekrar tapu Müdürlüğünde bir araya gelmek için sözleşme de tapu sahibi kişi işlemler için tapu müdürlüğüne gelmiyor. Gayrimenkul sahibi olmak isteyen kişi ise dolandırıldığını, ilgili mülkün ücretini tapu sahibini aktardıktan bir gün sonra fark edebiliyor. İlgili yöntem ile gerçekleştirilen dolandırıcılık işlemlerinde uzunca bir hukuki süreç yaşansa da dolandırıcı kişiye banka hesabı üzerinden ulaşılabiliyor. Bunun farkında olan dolandırıcılar ise para aktarımını yaparken sadece tutarın küçük bir kısmını tapu sahibinin hesabına gönderiyor ve alıcıdan paranın çoğunun başkasının hesabına aktarmasını istiyor. Olayın mahkemeye yansıması ile tapu sahibine ödenen para baz alınıyor ve dolandırıcı gayrimenkul fiyatının büyük kısmını farklı hesaba aktardığı için yine durumdan karlı çıkıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER