Uşak’ın Eşme İlçesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Uşak’ın Eşme İlçesi Nerede, Nasıl Gidilir?
GİRİŞ

Uşak’ın Eşme ilçesinin yeri Ege Bölgesi sınırları içerisinde kalmaktadır. Uşak’ın Eşme ilçesi yaklaşık 36 bin nüfusa sahiptir.

Eşme'ye komşu olan ilçeler arasında kuzeydoğuda merkez, doğuda Ulubey, güneyde Güney, kuzey ve batı yakasında da Selendi, Sarıgöl, Alaşehir ve Kula yer almaktadır. Eşme ilçesi 1156 km'lik bir yüzölçümüne sahiptir. İlçe ve Uşak merkez arası uzaklık 62 km'dir. Eşme ilçesinin haritası doğuda 28° 58′ 16.9824” iken kuzeyde 38° 23′ 59.5644” şeklindedir. Eşme ile deniz seviyesi yükseltisi arası 820 metredir. Eşme ilçesine bağlı olarak çalışan 10 farklı mahalle vardır.

Uşak’ın Eşme İlçesi'ne Toplu Taşıma ile Ulaşım

Uşak’ın Eşme ilçesine halk otobüsleri ile ulaşmak isteyen kişiler merkezden kalkan otobüsleri kullanabilmektedir. Uşak’ın Eşme ilçesi ulaşımı için otobüslerin yanı sıra minibüsler de kullanılabilmektedir. Eşme'ye ulaşım için taksiler de tercih edilebilmektedir. Ancak en ekonomik olan yol otobüslerdir. Eşme otobüsleri günün farklı saatlerinde farklı ilçelerden kalkmaktadır. Eşme’ye yolculuk eden halk ya da belediye otobüslerinin en sık kalktığı yer ise merkezdir.

Uşak’ın Eşme İlçesi'ne Karayolundan Ulaşım

Uşak’ın Eşme ilçesine özel araç ile ulaşmak isteyen kişiler Eşme Ulubey Yolu ya da Uşak Ulubey Yolu'nu tercih edebilmektedir. Yaklaşık bir saat süren bu yol Banaz ilçesine bağlıdır. Uşak’ın Eşme ilçesi ulaşımı Afyon Uşak yolu olan D300/E96 üzerinden sağlanabilmektedir. Eşme ile Ulubey arasında yarım saatlik bir uzaklık mevcuttur. Karahallı ilçesi ile Ulubey arası bir saatlik sürede gidilebilmektedir. Uşak'a ait olan Sivaslı ilçesinden de Eşme'ye ulaşım mevcuttur. Ulubey yolu kullanılarak bir saat ile bir buçuk saat arasında bir sürede Eşme'ye ulaşılabilmektedir. Karayolundan ulaşımın süresi arabanın hızına ve daha farklı değişkenlere bağlıdır.

KAYNAK: UŞAK HABER