Uşak’ın Sivaslı İlçesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Uşak’ın Sivaslı İlçesi Nerede, Nasıl Gidilir?
GİRİŞ

Uşak’ın Sivaslı ilçesinin yeri Türkiye'nin batı kısmında kalmaktadır. Ege Bölgesi'nin illeri arasında yer alan Uşak Sivaslı, Ulubey, Karahallı ve daha pek çok ilçeye ev sahipliği yapmaktadır.

Uşak’ın Sivaslı ilçesi ortalama 21 bin insanı barındırmaktadır. İlçeye komşu olan farklı ilçeler mevcuttur. Kuzeyinde Uşak merkez ve Banaz, batısında Ulubey ve güneyinde Karahallı ilçeleri ile komşu olan Sivaslı Denizli'nin ilçeleri ile de komşudur. Ayrıca Afyon ile Uşak da komşudur. Sivaslı ilçesi deniz seviyesinden ortalama 950 metre yüksekte kalan ve yüzölçümü 473 km2 olan bir yerdir. İlçenin koordinatları doğuda 29° 41′ 1.9140” iken kuzeyde 38° 29′ 59.6580” şeklindedir. İlçede toplam 11 mahalle yer almaktadır. Mahalleler birbirinden bağımsız faaliyetler yürütebilmektedir.

Uşak’ın Sivaslı İlçesi Özel Araç ile Ulaşım

Uşak’ın Sivaslı ilçesine araba ile ulaşmak isteyen kişiler Uşak merkezden yola çıkarak D595 Yolu üzerinden bu taleplerini gerçekleştirebilmektedir. Uşak’ın Sivaslı ilçesi ile Uşak merkez arası özel araç ile ortalama yarım saat sürmektedir. Banaz ilçesi ile Sivaslı ilçesi arası ise D300/E96 Uşak yolundan yarım saatte tamamlanabilmektedir. Ulubey ilçesinden yola çıkılarak Sivaslı ilçesine gidilmek istenir ise D300/ E96 yolu kullanılabilmektedir. Bu yol ortalama bir saatte Sivaslı'nın merkezine götürmektedir. Eşme ilçesinden Sivaslı'ya ulaşım esnasında D595 yolu kullanılabilmektedir. Bu yol ortalama bir buçuk saatte Sivaslı'ya ulaştırmaktadır.

Uşak’ın Sivaslı İlçesi'nden Havalimanına Ulaşım

Uşak’ın Sivaslı ilçesinden havaalanına ulaşmak isteyen kişiler en kısa mesafedeki Uşak Havalimanı'nı tercih edebilmektedir. Uşak Havalimanı'na ulaşım için toplu taşımalar ya da taksiler kullanılabilmektedir. Uşak’ın Sivaslı ilçesi ile havalimanına özel araç ile gidilecek ise D595 yolu tercih edilebilmektedir. Bu yoldan havalimanına ulaşım trafiğin durumuna bağlı olarak yarım saat sürecektir.

KAYNAK: