Uşak’ın Ulubey İlçesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Uşak’ın Ulubey İlçesi Nerede, Nasıl Gidilir?
GİRİŞ

Uşak’ın Ulubey ilçesinin konumu 38° 25′ 179796” kuzey koordinatları ile 29° 17′ 25.236” doğu koordinatlarını içermektedir.

Uşak’ın Ulubey ilçesi Ege Bölgesi sınırları içerisinde yer alan ve 14 bin nüfusu olan bir ilçedir.

Ulubey ile komşu olan ilçeler kuzeyde merkez, doğuda Sivaslı ve Karahallı, batıda Eşme ve güneyde Çal ve Bekilli'dir. Ulubey ilçesinin yüzölçümü 830 km'dir. Ulubey ile Uşak merkez arası uzaklık 30 km olarak hesaplanmıştır. Uşak'ın ilçeleri arasında yer alan Ulubey'in toplam 10 adet mahallesi vardır.

Uşak’ın Ulubey İlçesine Karayolu Kullanarak Ulaşmak

Uşak’ın Ulubey ilçesine ulaşmak için karayolu kullanmak isteyen kişiler bu isteklerini Uşak Ulubey yolu üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Uşak’ın Ulubey ilçesi ile şehir merkezi arası 35 dakikada gidilebilmektedir. Banaz ilçesinden Afyon ve Uşak karayoluna bağlanan kişiler bir saat gibi bir sürede Ulubey'e ulaşabilmektedir. Ulubey ilçesine ulaşma noktasında önemli bir konuma sahip olan karayollarından biri de D300/E96 yoludur. Yol genel olarak Banaz ilçesi dönüşlerinde kullanılmaktadır. Karahallı ile Ulubey arası 35 dakikada gidilebilmektedir. Eşme ile Ulubey ilçeleri arası 25 dakikada gidilmektedir. Sivaslı ve Ulubey ulaşımlarında D595 yolundan yararlanılmaktadır.

Uşak’ın Ulubey İlçesine Halk Otobüsü ile Ulaşmak

Uşak’ın Ulubey ilçesine ulaşmak için otobüs kullanmak isteyen kişiler günün belirli saatlerinde Uşak merkezden otobüse binebilmektedir. Uşak’ın Ulubey ilçesi otobüsleri gün boyu hem ilçe merkezine hem de mahallerine hizmet vermektedir. Ulubey merkez ile çevre iller minibüs kullanılarak da gidilebilmektedir. Eşme ilçesi ile Ulubey ilçesi arası halk otobüsleri ile gidilebilmektedir. Kentin farklı noktalarında ilçe otobüslerinin kalkması için farklı duraklar mevcuttur. Otobüs kullanmak istemeyen kişiler Uşak taksilerini de kullanabilmektedir.

KAYNAK: UŞAK HABER