Ford’un yeni SUV’u Explorer 26 dakikada şarj oluyor

Ford’un yeni SUV’u Explorer 26 dakikada şarj oluyor
GİRİŞ

Ford'un merakla beklenen elektrikli SUV modeli Explorer, Türkiye'de de satışa sunulacak. Henüz fiyatı belli olmayan Explorer'ın yılın üçüncü çeyreğinde yollarda olması hedefleniyor.

Ford, elektrikli otomobil pazarında önemli bir adım atıyor. Elektrikli Ford Explorer, Türkiye’de de satışa sunulacak. Henüz fiyatı netleşmese de çıkış tarihi olarak yılın üçüncü çeyreği işaret ediliyor. Bu haber, otomobil dünyasında heyecan yaratıyor.

AVRUPA LANSMANI

Ford, Avrupa'da tümüyle elektrikli olan yeni modeli Explorer'ı ön siparişe sunuyor. Avrupa'da üretilen bu SUV, tek bir şarj ile tam 600 km'nin üzerinde menzile sahip ve DC hızlı şarj ile hemen hemen 26 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e kadar şarj edilebiliyor. Daha önce Ford ile dünyayı turlayan Lexie ve yeni Ford Explorer Fransa'nın Nice kentinde bitiş çizgisini geçerken Ford'un geleceğe duyduğu heyecanı ve farklı kişiliğini simgelediler.

Ford CEO’su Jim Farley, Ford’un bu yepyeni tümüyle elektrikli binek otomobilinin lansmanını yaptıkları için gurur duyduklarını ifade etti. Bu muhteşem konvoy, Ford’un elektrikli araçlarla geleceğe yürüdüğüne dair bir işaret olarak tarihe geçti.

ÖZELLİKLER VE TEKNOLOJİ

602 km’ye kadar menzil sunabilen batarya seçenekleriyle gelecek olan Ford Explorer, uzun yolculuklar için ideal bir seçenek olacak. Türkiye’de satılacak olan elektrikli Ford Explorer, direkt olarak Almanya’da üretilecek. Bu sayede araçta ekstra Çin vergisi olmayacak.

Markanın tamamen elektrikli otomobiller için ürettiği ilk platform, bu modelde kullanılacak. Yüzde 10 ile 80 arasında 26 ile 28 dakika arasında şarj olabilen Explorer, hızlı şarj imkanı sunuyor. 52, 77 ve 79 kWh olmak üzere üç farklı batarya seçeneği ve 170 ile 340 beygir gücünde üç farklı motor seçeneği bulunacak.

KAYNAK: UŞAK HABER