Tesla Roadster için tarih verildi, araba değil adeta bir uçak

Tesla Roadster için tarih verildi, araba değil adeta bir uçak
GİRİŞ

Tesla CEO'su Elon Musk, yeni nesil Tesla Roadster'ın piyasaya sürüleceği tarihi ve mükemmel özelliğini açıkladı. Musk’ın açıklaması sosyal medyada yoğun ilgi gördü.

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, elektrikli otomobil sektörünü sarsacak yeni bir elektrikli modelin müjdesini verdi. Roadster adlı araç, 2025 yılında piyasaya çıkacak ve inanılmaz bir performans sergileyecek. Musk yeni aracın bazı özelliklerini sosyal medyadan duyurdu.

2025’TE YOLLARDA OLACAK

Musk, X’te yaptığı açıklamada, Roadster’ın tasarımının bu yıl sona ereceğini ve 2024 yılının sonunda satışa sunulacağını söyledi. Roadster, dört koltuklu bir sportif elektrikli otomobil olacak. Tesla, Roadster modelini 2017 yılında tanıtmıştı. O zamanlar aracın 2020 yılında çıkacağı duyurulmuştu. Ancak çeşitli aksaklıklar nedeniyle aracın çıkış tarihi ertelenmişti.

tesla-roadster-1.jpg

100 KM/S HIZA 1 SANİYEDE ULAŞACAK

Musk, Roadster’ın özellikleri hakkında da çok iddialı konuştu. Aracın 0’dan 100 km/s hıza sadece 1 saniyeden daha kısa bir sürede ulaşacağını belirtti. Musk’a göre bu aracın en ilginç yanı bu değil. Asıl SpaceX’le ortak yürütülen bir sürümünün iddiaları ortalığı karıştırdı.

tesla-roadster.jpg

SPACEX İLE İŞ BİRLİĞİ YAPABİLİR

Musk, Roadster’ın SpaceX ile ortak bir proje olabileceğini de ima etti. SpaceX, Musk’ın sahibi olduğu bir uzay şirketi. Musk, 2018 yılında Roadster için 10 adet küçük roket motorunun kullanılacağı bir sürüm üzerinde çalıştıklarını söylemişti. Bazı yorumculara göre bu sürüm, aracın hem hava hem de yerde hareket edebilmesini sağlayabilir.

Musk, Roadster’ın tüm zamanların en etkileyici ürün tanıtımı olacağını da iddia etti. “Buna benzer başka bir araba asla olmayacak, tabii buna araba bile denebilirse” diyen Musk, Roadster’ın elektrikli otomobil sektöründe bir devrim yaratacağını vurguladı.

KAYNAK: UŞAK HABER