Volkswagen’in yeni elektriklisi ID.3 GTX yollarda fırtına gibi esecek

Volkswagen’in yeni elektriklisi ID.3 GTX yollarda fırtına gibi esecek
GİRİŞ

Volkswagen, elektrikli otomobil piyasasında yepyeni bir sayfa açıyor. ID.3 GTX Golf R ve GTI serilerinin mirasını devralıyor.

Volkswagen ID.3 GTX, elektrikli otomobil dünyasında yeni bir dönemin habercisi olarak karşımızda duruyor. Hem performans hem de tasarım anlamında beklentileri karşılayan bu model, markanın elektrikli geleceğe olan inancını ve yatırımını gözler önüne seriyor.

Volkswagen ID.3 GTX, 322 beygir gücünde bir hot hatch canavarı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu yeni model hangi özellikleriyle öne çıkıyor ve Türkiye pazarında yerini alacak mı?

volkswagen-id-3-gtx-2.jpg

PERFORMANS VE TEKNİK ÖZELLİKLER

Volkswagen’in elektrikli araçlar konusundaki iddiasını ortaya koyan ID.3 GTX, performansıyla göz dolduruyor. Arka aksta yer alan motoru baz versiyonda 282 Hp güç üretirken, eklenen performans paketiyle bu rakam 322 Hp’ye ulaşıyor. Arkadan çekişli olan bu model, sıfırdan yüze (0-62 mph) sadece 5,6 saniyede ulaşarak adeta yollarda fırtına gibi esiyor. Standart ID.3 GTX ise bu hızlanmayı 6 saniyede tamamlıyor.

175 kilowatt gücünde DC hızlı şarj desteği sunan ID.3 GTX, pilini yüzde 10’dan yüzde 80’e sadece 26 dakikada şarj edebiliyor. Tam şarjla 600 kilometreye (373 mil) varan menzil vaat ediyor. Bu özellikleriyle ID.3 GTX, uzun yolculuklar için de ideal bir elektrikli otomobil seçeneği haline geliyor.

volkswagen-id-3-gtx-1.jpg

TASARIM VE ESTETİK

Volkswagen’in elektrikli araç tasarım dilini benimseyen ID.3 GTX, yumurta şeklindeki ön görünüşü ve çizgi şeklinde logoya uzanan gündüz farlarıyla dikkat çekiyor. Arka tasarımı ise Golf serisine büyük oranda benzeyen ID.3 GTX, siyah tavan ve bagaj kapağı ile sportif bir hava katıyor.

Yenilenen Passat modeliyle birlikte tanıtılan ID.3 GTX, Volkswagen’in elektrikli otomobil pazarındaki konumunu daha da güçlendiriyor. Ancak bu yeni canavarın fiyatı ve Türkiye’deki satış durumu henüz netlik kazanmış değil.

KAYNAK: UŞAK HABER