Prof. Dr. Canan Karatay'dan Ramazan önerisi geldi! Sakın bunu iftarda tüketmeyin!

Prof. Dr. Canan Karatay'dan Ramazan önerisi geldi! Sakın bunu iftarda tüketmeyin!
GİRİŞ

Prof. Dr. Canan Karatay’dan Ramazan ayına özel tavsiyeler geldi. Sağlıklı bir şekilde oruç tutmak için tavsiyelerini paylaştı. Ramazanda ise özellikle iftarda tüketilmemesi gerekenleri sıraladı!

Prof. Dr. Canan Karatay'dan Ramazan önerisi geldi! Sakın bunu iftarda tüketmeyin! - Prof. Dr. Canan Karatay’dan Ramazan ayında sağlıklı beslenmeye dair tüyolar geldi. Ramazan özellikle çok oruç tutan kişilerde çok sık görülen baş ağrısının ana sebebini açıkladı. Öte yandan iftarda ve sahurda hangi yiyeceklerin tüketilip tüketilmeyeceği konusunda da altın değerinde tavsiyelerde bulundu.

Ramazan ayında sağlıklı beslenmek ve daha rahat oruç tutmak için yapılması gerekenler hakkında ipuçlarını paylaşan Prof. Dr. Canan Karatay, önemli farklı birçok konuya da dikkat çekti. Özellikle kısırlık problemlerinin de daha sık görülmeye başladığının altını çizen Karatay, beslenme alışkanlıklarının değişmesine durumu bağladı.

İFTARDA BUNLARI TÜKETMEKTEN KAÇININ!

Ramazan’da iftar ve sahurda nelerin tüketilmesi ve tüketilmemesi gerektiği konusunda önerilerde buluna Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle iftarda hazır çorbaların kesinlikle tercih edilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Hazır çorbaların zararlı olabileceğine işaret eden Prof. Dr. Canan Karatay, çorbaların evde yapılmasının daha sağlıklı olduğuna işaret etti.

ORUÇKEN BAŞ AĞRISI NEDEN OLUR?

Oruç tutanların çok sık yaşadığı problemlerden olan baş ağrıları özellikle su ve tuz azlığından kaynaklanıyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, Türkiye’de su tüketiminin çok az olduğuna işaret etti. Ayrıca sahura kalkar kalkmaz ilk olarak bir bardak aç karnına su içilmesi gerektiği önerisi yapıldı. Ramazan’da ilk şikayetlerden birinin baş ağrısı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay, bu sorunun su ve tuz azlığından kaynaklandığını dile getirdi.

KISIRLIK SORUNLARI GİDEREK ARTIYOR!

Türkiye’de genç nüfusun hemen hemen hepsinin hasta olduğunu ifade eden Prof. Dr. Canan Karatay, tüp bebek tedavisi gören genç çift sayısının arttığını ifade etti. Özellikle vücuda giren kimyasallar, müsilaj ve katkı maddeli ürünlerin hormonal bozukluklara neden olduğu ve kadınların artık 30 yaşında bile menopoza girdiklerini söyledi. Erkeklerde de benzer şekilde sperm azlığı oluştuğu belirtiliyor. Özelikle markette satılan katkı maddeli ürünlerden uzak durulması gerektiğinin altını çizdi.

KAYNAK: UŞAK HABER