Ramazan'da açlığa dayanamayanlar için öneri! Sahurda bunu yerseniz gün boyu tok hissedebilirsiniz!

Ramazan'da açlığa dayanamayanlar için öneri! Sahurda bunu yerseniz gün boyu tok hissedebilirsiniz!
GİRİŞ

Sahurda doğru gıdaları tüketmek gün içinde acıkmanızı ve susamanızı önler. Uzmanlar ise gün boyu tok tutacak o gıdayı açıkladı. Sahurda mutlaka sofranızda buna da yer verin!

Ramazan'da açlığa dayanamayanlar için öneri! Sahurda bunu yerseniz gün boyu tok hissedebilirsiniz! - İslam alemi için en kutsal aylardan olan Ramazan ayının başlamasının ardından iftar ve sahurda hangi besinlerin tüketilmesi gerektiği sorusu da araştırılmaya başladı. Ramazan ayının ilk günlerinde özellikle vücudun alışma sürecini tamamlayana kadar açlık hissedenler zorlanabiliyor.

Gün boyunca oruçken tok hissetmek ve enerjinizi de korumak için sahurda nelerin tüketilmesi gerektiği açıklandı. Sahurda bu gıdaları tüketenler ise sahurdan iftara kadar gün boyunca hiç açlık hissetmiyorlar.

RAMAZAN’DA TOK TUTAN MUCİZEVİ BESİN!

Ramazan ayının gelmesiyle iftar ve sahur menüleri de hazırlanmaya başladı. Özellikle sahurda ne yenmesi gerektiği sorusu birçok kişi tarafından merak ediliyor. Gün boyunca oruç tutacak kişilerin sahurda tüketeceği bazı gıdalar vücudun tok hissetmesine ve enerjisini de korumasına yardımcı oluyor.

Sahurda lor peyniri tüketmek ise sağladığı mucizevi etkileriyle öne çıkıyor. Sporcular tarafından da çok sık tüketilen lor peyniri, kepekli ekmek gibi alternatif karbonhidrat kaynakları ile tüketildiğinde hem enerji veriyor hem de tok hissedilmesine yardımcı oluyor. Sahurda çok yemek yerine protein açısından zengin, tok tutacak besinleri tüketmenin çok daha faydalı olduğu aktarılıyor. Lor peynirini tam buğday veya kepekli ekmek ile sandviç yaparak veya lor peynirli salata veya omletler ile düşük kalorili ancak odlukça besleyici sahur menüsü hazırlanabilir.

SAHURDA TOK TUTAN GIDALAR NELER?

Oruç tutarken bir türlü açlık sorununu önleyemeyen kişiler etkili bir sahur menüsü ile bu sorunun önüne geçebilmektedir. Ramazan ayında her zaman oruç tutan kişilerin merak ettiği tok tutan gıdalar hakkında uzmanlarda tavsiyeler gelmeye devam ediyor.

Sahurda bazı kritik gıdaları tüketerek gün boyu tokluk hissini artırabilirsiniz. İşte sahurdan iftara kadar sizi tutacak o gıdalar:

  • Tahıl Ekmeği
  • Lor Peyniri
  • Süt
  • Haşlanmış Yumurta
  • Yulaf

Sahurda tükettiğiniz gıdalar gün içinde enerjinizi korumanızı, acıkmanızı ve susuzluk çekmenizi doğrudan etkileyeceği için doğru tercihler yapılmalıdır.

KAYNAK: UŞAK HABER