Ter kokusundan mustarip olanlar dikkat! Bu teknik ile ter kokusuna son verin!

Ter kokusundan mustarip olanlar dikkat! Bu teknik ile ter kokusuna son verin!
GİRİŞ

Ter kokusu birçok insanın korkulu rüyası oluyor. Sosyal ortamlarda oldukça büyük sıkıntı yaşanmasına neden olan ter kokusu, evdeki birkaç malzeme ile sonlandırılabilir.

Ter kokusundan mustarip olanlar dikkat! Bu teknik ile ter kokusuna son verin! - Ter kokusu, genellikle vücudun ter bezlerinden salgılanan terin bakteriler tarafından parçalanması neticesinde meydana gelir. Ter kokusuna maruz kalan kişiler özellikle sosyal hayatlarında büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Ter kokusu, farklı hastalıkların belirtisi de olabilmektedir. Özellikle aşırı terleme yanıt ter bezlerinin enfeksiyonu gibi durumlarda ter kokusu normalden daha şiddetli olabilmektedir.

Farklı bir rahatsızlıktan meydana gelmeyen ter kokusu insanların hem iş hayatında hem de sosyal hayatında sıkıntılar yaşamasına neden olmaktadır. Gün içerisinde sürekli terleme reaksiyonu gösteren kişiler sosyal ortamlardan uzak durmayı tercih eder. Kişiler için büyük bir sorun teşkil eden bu durum evde hazırlanabilecek kolay bir tarif ile engellenebilir.

3 MALZEME İLE TER KOKUSUNA SON VERİN

Aşırı terleyenlerin yaşadığı en büyük problem meydana gelen ter kokusudur. Ter kokusunun giderilmesi için sık sık duş alınması, temiz kıyafetler giyilmesi ve uygun deodorantların kullanılması tercih edilebilmektedir. Ancak çoğu zaman bunlar da işe yaramamaktadır. Evde kolaylıkla hazırlanabilecek karışım ile ter kokusunun önlenmesi mümkün. Hazırlanacak karışım için gerekli olan malzemeler şu şekilde listelenmektedir;

  • 1/4 su bardağı elma sirkesi,
  • 1/4 su bardağı aloe vera jeli,
  • 10 ile 15 damla lavanta yağı

KARIŞIMI KOLAYLIKLA HAZIRLAYIN

Üç malzeme ile elde edilecek karışım sayesinde, rahatsızlık veren ter kokusu önlenebilir. Bu karışım hazırlamak için ilk olarak tüm malzemelerin bir kaseye konması ve iyice karıştırılması gerekiyor. Elde edilen karışım temiz bir sprey şişesine dökülür. Duş almadan önce ve ter kokusu oluşmadan önce elde edilen karışım koltuk altlarına ve diğer terleyen bölgelere sıkılır. Üç malzeme ile elde edilen karışım ter kokusunu önlemeye yardımcı olan doğal antimikrobiyal özelliklere sahip olan elma sirkesi ve lavanta yağı içeriyor. Bu iki malzeme ter kokusunu önlerken, karışım da kullanılan aloe vera jeli ise cildin nemlendirilmesi ve meydana gelebilecek tahrişleri önlenmesinde etkili oluyor.

KAYNAK: UŞAK HABER