Adonis Kası Nasıl Yapılır?

Adonis Kası Nasıl Yapılır?
GİRİŞ

Adonis kasının yapılışı için düzenli olarak egzersiz yapılması şarttır. Adonis kası geliştirmede temel hedef yağ dokuyu azaltmaktır. Bölgede yağ miktarı fazla ise kasların oluşması daha da zor bir hal almaktadır.

Kas ve dokuların dolgunluğu adonis kasını belirginleştirmede faydalıdır. Sürdürülebilir beslenme programı, kondisyonun artırılması, düzenli egzersizler ve bunlara benzer hareketler ile kasın gelişimi sağlanabilmektedir.

Adonis Kası Nedir?

Adonis kasının tanımı “Karın bölgesinde yer alan en derin kaslardan biri” şeklinde yapılabilmektedir. Literatürde adı adonis kemeri olarak da bilinen bu kas inguinal ligament ile Transvers abdominist yapılarının birleşimi sonucu ortaya çıkmaktadır.

Bu kas hem kadınlarda hem de erkeklerde mevcuttur. Kalça kemiğinden uzanan adonis, pelvik bölgesine doğru inmektedir. V şeklinde bir tasarıma sahip olan kas kaburgalar ve kasıklar arasında konumlanmıştır. Erkeklerin anatomik özellikleri nedeni ile erkeklerde daha belirgin olan bu kas kadınların da çekici görünmesini sağlamaktadır.

Adonis Kası İçin Bilinmesi Gerekenler

Adonis kası için önemli detaylar şu şekilde açıklanabilmektedir:

  • Adonis kası mitolojik ismi Apollo kemeridir.
  • Kasın oyuk görüntüye sahip olması bağ dokudan kaynaklanmaktadır.
  • Bölgeyi daha görünür hale getirmek için kas oluşumundan ziyade yağ eritmek gerekmektedir.
  • Pek çok insan adonis kasının belirli bir ürünü tüketerek geliştirilebildiğini düşünse de bu yanlış bir inanıştır. Yalnızca bazı protein ürünleri insanlara doygunluk hissi vermekte ve bu da az miktarda da olsa adonis kasına etki edebilmektedir.

Adonis Kası Egzersizleri

Adonis kasının geliştirilmesinde kullanılan egzersizler arasında karın kası geliştirme uygulamaları yer almaktadır. Adonis kası gelişimi açısından karın kası uygulamaları yalnız yeterli gelmeyecektir. Buna ek olarak vücudun yağ oranını ideal bir seviyeye düşürmek de gerekmektedir. Her egzersiz sırasında HIIT antrenmanlarına ve kardiyoya özen göstermek gerekmektedir. Antrenmanların sürdürülebilmesi kasların gelişebilmesi açısından önemlidir. Kondisyon ve dayanıklılık bir arada sağlanarak istenen verim alınabilmektedir. Bunlara ek olarak doğrudan adonis bölgesini çalıştıracak antrenmanlardan da yararlanılabilmektedir. Bu antrenmanlar kısa sürede iyi bir sonuç ortaya çıkacaktır. Antrenmanlar arasında yarım ve tam plank önemli bir yere sahiptir.

KAYNAK: