Bayern Münich Tarihinin Unutulmaz 8 Futbolcusu

Bayern Münich Tarihinin Unutulmaz 8 Futbolcusu
GİRİŞ

Bayern Münich’in efsane futbolcuları, futbol tutkunlarının da hafızalarında yer edinen isimlerdir.

Aktif futbol kariyerlerine devam ettikleri dönemde tarihin en başarılı futbolcuları arasında gösterilen bu isimlere bir göz atalım. İşte Bayern Münich tarihinin unutulmaz 8 futbolcusu.

Bixente Lizarazu

Bixente Lizarazu, 1997 ile 2004 ve 2005 – 2006 yıllarında yeşil sahalara çıktı. Milenyum başlarına damga vuran Fransız sol bek, Bayern Münich tarihinin gelmiş geçmiş en iyi sol bek oyuncularından biri olarak gösterilir. Bixente Lizarazu, bu formayla 199-2006 yılları arasında 6 kez Bundesliga şampiyonu olmuştur.

Karl-Heinz Rummenigge

Karl-Heinz Rummenigge, 1974 ile 1984 yılları arasında Bayern Münich forması terletti. Günümüzde Alman devinin kulüp başkanlığı görevini üstlenen Rummenigge, Bayern Münich’in efsane futbolcuları arasında ön sıralarda yer alıyor. Efsane forvet, Bayern Münich ile 10 yıl boyunca çıktığı maçlarda ortalama her iki maçtan birinde gol atmayı başardı.

Lothar Matthaus

Lothar Matthaus, Alman milli takımının en çok forma giyen oyuncusu olmakla birlikte Bayern Münich’in de simge isimlerinden biridir. FIFA tarafından yılın oyuncusu seçilen ilk Alman futbolcu olma unvanını elinde tutan Matthaus, uzun yıllar boyunca Bayern Münich forması terletti. Matthaus, Bayern Münich’in gururla forma verdiği efsane futbolcular arasında yer alıyor.

Mehmet Scholl

Mehmet Scholl, 1992 ile 2007 tarihleri arasında 15 yıl boyunca Bayern Münich forması giydi. Alman devinin tarihindeki en önemli isimler arasında gösterilen Scholl, muhteşem frikikleri ile taraftarların hafızasına kazındı. Babası Türk olan Mehmet Scholl, günümüzde Bayern Münich kulübünde yöneticilik görevine devam etmektedir.

Sepp Maier

Sepp Maier, Bayern Münich’te tam 18 yıl boyunca forma giyip 473 Bundesliga maçına çıkan efsanevi kalecidir. 1962’de sırtına geçirdiği Bayern Münich formasını 1980 yılına kadar giydi ve Alman devinin kalesini korudu. Bayern Münich’te bir kaleci olarak 3 kez yılın futbolcusu seçilmesinin yanı sıra Almanya’da yüzyılın kalecisi olarak hala adından söz ettirmektedir.

Philipp Lahm

Philipp Lahm, sol bek olarak başladığı Bayern Münich kariyerinde pek çok farklı mevkide oynadı. Sağ bekteki performansı ile hafızalara kazınan ve Bayern Münich’in kaptanlığını yapan Lahm, yeri geldiğinde orta sahada bile görev aldı. Lahm, Alman devi ile 8 lig ve 6 kupa kaldırmayı başararak efsaneler arasına girdi.

Oliver Kahn

Oliver Kahn, 1994 ile 2008 yılları arasında Bayern Münich’in kalesini korudu. Kariyerine 8 Alman ligi şampiyonluğu kazandıran file bekçisi, Avrupa kupalarında da sayısız başarıya imza attı. UEFA tarafından 4 kez yılın kalecisi seçilen Kahn, günümüzde Bayern Münich’te yöneticilik yapıyor.

Gerd Müller

Gerd Müller, 1964-1979 yılları arasında forma giydiği dönemde Bayern Münich’in gol yükünü çekti. Alman ligi şampiyonluğu duşunda Bayern Münich ile 4 kez Avrupa kupası kazandı. Müller bir sezonda 40 gol atarak gol kıralı olmayı başardı.

KAYNAK: ANADOLU AJANSI