Broomstick Twist hareketi nedir, nasıl yapılır?

Broomstick Twist hareketi nedir, nasıl yapılır?
GİRİŞ

Broomstick twist egzersizi karın kaslarını çalıştırarak sopa ile yapılır. Sopayı çevirerek yapılmaktadır.

Ense kısmına sopa yerleştirilerek ve bu şekilde sağa ve sola dönerek yapılan harekettir. Broomstick Twist hareketi karın kaslarını hedef alır. Sopa çevirme hareketi olarak bilinir. Sopayı duruşunuzu bozmayacak şekilde tutarak vücudunuzu hareket ettirerek yapılan egzersizdir. Hareketi yaparken boyun kısmına dikkat etmelisiniz. Boynunuza zarar vermeden yavaş şekilde egzersizi uygulamalısınız.

Broomstick Twist Hareketi Nasıl Yapılır?

Broomstick twist hareketinin yapılışı için sadece ekipman olarak elinizde sopa olması gereklidir. Genellikle sopa ile yapılan bir egzersiz olduğu için ekipmanın olması önemlidir. Öncelikle broomstick twist hareketi için gerekli olan ekipmanı hazırlamalısınız. Egzersizi yavaş şekilde uygulamaya özen gösteriniz. Broomstick twist hareketinin uygulanışı:

  • Herhangi bir yere oturunuz. Yüksek kısma oturarak vücudunuzu dik tutun.
  • Oturmak yerine ayakta da durarak egzersizi yapabilirsiniz. Ayakta durmak için bacaklarınızı omuz genişliğinde açınız.
  • Hareketi uygulamak için sopa gereklidir. Sopayı elinize alınız.
  • Elinize aldığınız sopayı ensenize yerleştirin.
  • Ensenize sopayı yerleştirdikten sonra sağ ve sola dönün.
  • Broomstick twist egzersizi uygularken bel kısmından aşağı olan alan hareket etmemelidir.
  • Hareketi uygularken kaslarınızda yanma hissiyatı olmalıdır.

Broomstick Twist Hareketinin Faydaları Nedir?

Broomstick twist egzersizin yararları kapsamında en önemlisi karın kaslarını güçlendirmesidir. Sopa ile yapılan egzersizde alt beden kısmının sabit tutulması halinde karın kasları etkili şekilde çalışır. Sağa ve sola dönme hareketinin doğru yapılması halinde yan karın kasları da etkili şekilde çalışır. Broomstick twist hareketi göbeğin erimesini sağlar. Kilo vermek için etkili ve en çok yağ yakan egzersizdir. Yan karın kaslarınızı güçlendirir ve şekillenmesini sağlar. Göbeğinizde ki yağları da yakarak düz bir karına sahip olmanızı sağlar. Hareketin yavaş şekilde yapılması vücuda etki gösterir. Hızlı şekilde yapılan egzersiz yağ yakımında etkili rol oynamaz. Broomstick twist egzersizi göbek yağlarınızı eritir ve sağlıklı vücuda sahip olmanızı sağlar. Broomstick twist hareketi ile güçlü karın kaslarına sahip olabilirsiniz.

Broomstick Twist Hareketi Hangi Kasları Çalıştırır?

Broomstick twist egzersizi daha çok karın kaslarını etkiler. Karın kasları üzerinde oldukça büyük etkiye sahiptir. Ancak egzersizin doğru uygulanmaması halinde karın kaslarında bir değişim söz konusu olmaz. Doğru ve yavaş şekilde yapılan broomstick twist egzersizi karın kaslarını çalıştırır. Yan karın kaslarını da etkili şekilde çalıştırır. Kilo vermek isteyenler ve düz bir karına sahip olmak isteyenler için ideal egzersizdir.

KAYNAK: UŞAK HABER