Decline Sit Ups hareketi nedir, nasıl yapılır?

Decline Sit Ups hareketi nedir, nasıl yapılır?
GİRİŞ

Decline sit ups eğilimli yapıya sahip mekik egzersizidir. Decline sit ups hareketi mekik egzersizden oluşur.

Üç kısımda ele alınır. İlk kısım egzersizin başlangıcını oluşturur. Kişinin sırtı bulunmuş olduğu spor ekipmanına yaslı olmalıdır. Daha sonra kişi mekik hareketine başlamalıdır. İkinci kısımda mekik hareketinin yapılmasından sonra karın kasları çalışmaya başlar. Üçüncü kısım egzersizin bitişini oluşturur. Son kısımda karın kasları tam olarak çalışmış olur. Karın kaslarını çalıştıran egzersiz kişinin sırt üstü yatmasıyla ve vücudunu ileri geri hareket ettirmesiyle oluşur. Normal mekik hareketinden ayrılan noktası vücudun daha fazla ileri geri hareket etmesidir. Bu hareket karın kasları dışında tüm gövdeyi çalıştırır.

Decline Sit Ups Hareketi Nasıl Yapılır?

Decline sit ups hareketinin uygulanışı pratik yöntemdir. Decline sit ups hareketi doğrultusunda uygulamanız gerekenler:

  • İlk olarak eğimli bir sehpaya sahip olmalısınız. Sırtınızı eğilimli sehpaya yaslayın.
  • Ellerinizi başınızın arkasına yerleştirin.
  • Hareketi uygularken nefes alın ve nefes verin. Nefes alıp verme işlemiyle birlikte vücudunuzu yukarı kaldırın.
  • Vücudunuzu yukarı kaldırma işleminden sonra aynı şekilde vücudunuzu eğilimli sehpaya yaslayın.

Decline Sit Ups hareketi doğru uygulandığı zaman etkisini gösterir. Egzersizi uygularken nefes alıp nefes vermelisiniz. Vücudun yukarıya kaldırılıp ve aynı zamanda indirilmesiyle yapılan bu egzersizde sadece üst gövde hareket etmelidir. Egzersiz 3 setten oluşur. Mekik hareketi yapılırken eller ve kollar sabit tutulmalıdır.

Decline Sit Ups Hareketinin Sağladığı Yararlar Nedir?

Decline sit ups hareketinin yararları birçok kası geliştirmesidir. Decline sit ups hareketi vücutta bulunan çekirdek adı verilen kasları güçlendirir. Çekirdek kaslarını sıkılaştırır. Çekirdek kasları dışında karın kaslarını da çalıştırır ve güçlendirir. Egzersiz kalça, sırt ve göğüs kaslarını da etkiler. Kişinin daha iyi bir duruşa sahip olmasını sağlar. Decline Sit Ups hareketini yapan kişiler duruş olarak daha iyi bir görünüme sahip olur. Kişide bulunan kalça ve sırt kaslarının daha esnek olmasında önemli bir role sahiptir. Vücudun daha esnek yapıya sahip olmasında önemli konuma sahiptir. Nefes alıp verme durumunu daha iyi hale getirir. Kişinin diyafram yapısını güçlendirir.

Decline Sit Ups Hareketi Hangi Kaslarda Etkilidir?

Decline sit ups hareketinin etkili olduğu kaslar karın kaslarıdır. Egzersiz karın kaslarını daha çok etkiler. Karın kasları dışında nefes almayı da etkiler. Kişinin iç organlarını iyi yönde etkiler. Omurga ve leğen kemiklerini de güçlendirir. Decline sit ups hareketi vücutta yer alan tüm kasları çalıştırır. Ancak daha çok karın kaslarını çalıştırır ve güçlendirir.

KAYNAK: UŞAK HABER