Definisyon Nedir, Nasıl Uygulanır?

Definisyon Nedir, Nasıl Uygulanır?
GİRİŞ

Definisyonun tanımı “Kilo verme ya da yağ yakma amacı ile düzenli olarak yapılan antrenman ve diyetler” şeklindedir.

Definisyon spor terimleri arasında oldukça sık kullanılmaktadır. Bu dönemin etkili bir şekilde tamamlanabilmesi için yalnızca egzersizlerin yapılmaması gerekmektedir. Egzersizlere ek olarak uygun beslenme planları da dönemin verimli geçmesini sağlayacaktır. Verimli geçen dönemde hızlı yağ yakımı ve kas hacminin artışı söz konusudur.

Definisyon sırasında vücut hacmi genişletilmekte, kas kütlesi elde edilmekte ve ardından kasların parçalanması sağlanmaktadır. Kasların parçalanarak daha belirgin bir hale getirilmesi doğru yağ yakma antrenmanları ile sağlanmaktadır. Bulking adı ile de bilinen definisyon vücut geliştirme için önemli bir yere sahiptir.

Definisyon Beslenme

Definisyon sırasında beslenmenin etkili bir şekilde yapılabilmesi için yağ yakan ürünlerin tüketilmesi önerilmektedir. Diyet sırasında uygulanan metotlar da yağ yakmayı hızlandıracaktır. Günlük alınması gereken kalori ihtiyacından daha az alınan kalori sayesinde kalori açığa çıkarılabilmektedir. Bu durum da yaş yakımı için olumlu bir etkiye sahiptir.

Definisyon döneminde beslenmenin yanı sıra antrenman ve kardio uygulamalarını da uygulamak metabolizmayı etkilecektir.

Definisyon Antrenman

Definisyon sırasında spor kas kütlesinin elde edilmesi açısından önemli bir yere sahiptir. Definisyon sırasında antrenmanlar ile vücut hacmi genişletilmektedir.

Diyetler sırasında kalori açığı hedeflenerek yapılan planlar antrenmanlara ve kardiyoya katkı sağlayacaktır. Bu yöntemlerin her birini aynı anda kullanmak definisyon sürecinin hızlanmasını sağlayacaktır.

Definisyon antrenmanlarının ana hedefi yağ yakmak ve kas geliştirmektir. Bu hedeflerin yapılabilmesi için kuvvette devamlılık gerekmektedir. Antrenman programlarının BKİ’ne göre belirlenmesi kuvvet artırımı konusunda yarar sağlayacaktır. Bu sayede kas kaybının önüne geçilmekte ve az tekrar ile çok kilo kazanılabilmektedir.

Definisyon Sırasında Kardio

Definisyonda kardiyo yapılmasındaki temel amaç kalorilerin açığını artırmaktır. Definisyon haftalık tartımlar ile yağ yakımının takibini gerektirmektedir. Takip sırasında vücudun günlük enerjisini karşılamak için ihtiyaç duyacağı bazal metabolizmayı hesaba katmak gerekmektedir. Bazal metabolizma üzerine yapılan düşük kalori alımları metabolizma hızını etkilemektedir. Kardiyo ve benzeri uygulamalar sayesinde metabolizma hızı yüksek tutulmakta ve yağ yakma süreci hızlanmaktadır.

KAYNAK: