Dumbbell Pullover hareketi nedir, nasıl yapılır?

Dumbbell Pullover hareketi nedir, nasıl yapılır?
GİRİŞ

Dumbbell pullover göğüs kaslarını çalıştıran egzersizdir. Hareket bench adı verilen spor ekipmanı üzerinde dambıl spor aleti ile yapılır.

Dumbbell pullover hareketi sırt kaslarını geliştirmek amacıyla da yapılır. Üçgen görünüme sahip olmak isteyen kişiler için ideal bir egzersiz programıdır. Hareket iki farklı şekilde yapılır. İlk çeşitte bench adı verilen spor egzersizine yatarak yapılır. İkinci bir seçenek olarak bench üzerine sadece sırtı yaslayarak yapılır. Egzersizde dambıl mutlaka olmalıdır. Dambıl olmadan yapılan bu egzersiz vücutta hiçbir etkisini göstermez. Ancak egzersize başlamadan önce mutlaka ısınma hareketleri yapılmalıdır. Isınma hareketi olmadan egzersizin yapılması kişide kas hastalıkları başta olmak üzere birçok duruma neden olur.

Dumbbell Pullover Hareketi Nasıl Yapılır?

Dumbbell pullover hareketinin uygulanması oldukça kolaydır. Dumbbell pullover hareketi için öncelikle dambıl ekipmanınızın olması gereklidir. Dumbbell pullover hareketinin uygulanması için yapmanız gerekenler:

  • Dumbbell pullover hareketini iki farklı şekilde uygulayabilirsiniz. Öncelikle uygulama pozisyonunuzu belirlemeniz gereklidir.
  • Birinci seçenek olarak bench üzerine sadece sırtınızı yaslayın.
  • İkinci seçenek olarak vücudunuzu bench üzerine yaslayın.
  • Bench üzerine uzanma pozisyonunuzu seçtikten sonra ağırlığınıza uygun dambıl seçiniz.
  • Seçtiğiniz tek dambılı iki elinizle kavrayın. Ardından dambılı yukarı kaldırın.
  • Yukarı kaldırma işleminde kollarınızı bükmeyin. Kollarınız düz olacak şekilde kaldırma işlemini uygulayın.
  • Dambılı daha sonrasında yavaşça aşağı indirin. İndirme işlemi başınızdan aşağı doğru şeklinde olmalıdır.

Dumbell Pullover Hareketinin Faydaları Nedir?

Dumbell pullover hareketinin sağladığı yararlar öncelik göğüs kısmını çalıştırmasıdır. Egzersizin olumlu bir etki göstermesi için hareketin doğru yapılması gereklidir. Göğüs geliştirme haricinde kilo kaybı verilmesi içinde etkilidir. Hızlı bir şekilde kilo verilmesini sağlar. Vücudun daha güçlü olmasını sağlar. Sırt kısmını da iyi bir şekilde çalıştırır. Kişinin duruşunda bozukluk olması halinde dumbell pullover hareketi etkilidir. Bel ve sırt kısmında yaşanan ağrılar için egzersiz rahatlama sağlar. Vücudun daha iyi bir görünüme kavuşmasında etkili egzersizdir. Nefes alıp verme konusunda da rahatlama sağlar. Egzersiz ile kişinin nefes alışverişi daha iyi hale gelir. Vücutta dengesizlik varsa dengeyi düzeltir. Denge kaybını önler ve vücudun daha güçlü olmasını sağlar.

Dumbell Pullover Hareketinde Hangi Ekipmanlar Gereklidir?

Dumbell pullover egzersizinde gerekli ekipmanlar olmalıdır. Ekipman olmadan yapılabilen bir spor egzersizi değildir. Dumbell pullover hareketi için dambıl ve bench ekipmanı olmalıdır. Egzersiz dambıl ve bench ile yapılabilir. Göğüs çalıştırma, bel ve sırt kaslarını geliştirme gibi birçok durum için dumbell pullover egzersizi yapılmalıdır.

KAYNAK: UŞAK HABER