Dünyanın En Zengin 8 Futbol Kulübü

Dünyanın En Zengin 8 Futbol Kulübü
GİRİŞ

Dünyanın en zengin futbol kulübü ile ilgili veriler paylaşılmıştır. Zengin olarak seçilen kulüp belirli kriterlere göre seçilmiştir.

Kulübün performansı etkili rol oynar. En zengin futbol kulübü, kulübün başarısı ile doğru orantılıdır.

Manchester City Kulübü

Manchester City futbol kulübü İngiltere ülkesinde 1880 senesinde kurulmuştur. Pep Guardiola kişisi Manchester City kulübünün teknik direktörüdür. Kulüp Manchester City ismini 1894 yılında almıştır. Dünyanın en zengin futbol kulübü olarak ilk sırada yer alır. 644,9 milyon euro ile zengin kulüp seçimlerinde ilk sırada bulunur.

Real Madrid Kulübü

Real Madrid kulübü 1902 senesinde İspanya şehrinde kurulmuştur. İspanya şehrinin Madrid kentinde yer alır. Real Madrid kulübünün renkleri beyaz ve eflatun renklerinden oluşur. Takım renginde 2 çeşit farklı renk bulunur. Kulübün teknik direktörlüğünü Carlo Ancelotti kişisi yürütmektedir. Dünyanın en zengin futbol kulübü seçimleri arasında ikinci sırada bulunan futbol kulübüdür. Kulüp bünyesinde 640,7 milyon euro sermayesi bulunur.

Bayern Münih Kulübü

Bayern Münih 1900 senesinde Almanya ülkesinde kurularak faaliyetini sürdürmüş futbol kulübüdür. Almanya'nın Münih kentinde yer alır. Takımın renkleri kırmızı ve beyazdır. Bayern Münih takımın bir diğer adı olan Güney Yıldızı olarak tanınır. Takımın stadyumu Allianz Arena'dır. Dünyanın en zengin futbol kulübü olarak 611,4 milyon euro ile üçüncü sırada yer alır.

Barcelona Kulübü

Barcelona futbol kulübü 1899 senesinde İspanya ülkesinde kurulmuştur. Barcelona takımının renkleri bordo ve lacivert renklerinden oluşur. Barcelona takımının takma adı Barça olarak anılır. Camp Nou stadyumu büyük ve geniş alana sahiptir. Yaklaşık yüz bin kişiyi alacak kapasiteye sahiptir. Dünyanın en zengin futbol kulübü seçimlerinde dördüncü sırada yer alır. Kulüp 582,1 milyon euroya sahiptir.

Manchester United Kulübü

Manchester United 1878 senesinde İngiltere ülkesinde kurularak faaliyetini yürütmüştür. Manchester United kulübü İngiltere'nin Manchester şehrinde yer alır. Kulübün renkleri kırmızı, beyaz ve siyah olarak üç renkten oluşur. Kulüp Kızıl Şeytanlar adıyla bilinir. Kulübe ait olan Old Trafford stadyumu yaklaşık yetmiş beş bin kişiyi ağırlar. Manchester United kulübünün teknik direktörü Erik ten Hag'dir. Dünyanın en zengin futbol kulübü içerisinde beşinci sırada yer alır. Kulüp 558,0 milyon euro ile dünyanın en zengin kulübü olarak seçilir.

PSG Kulübü

PSG kulübünün açılımı Paris Saint Germain futbol kulübüdür. 1970 senesinde Fransa ülkesinde kurulmuştur. Fransa'nın Paris şehrinde konumlanır. Paris Saint Germain futbol kulübünün renkleri kırmızı, lacivert ve beyaz renkleridir. Takımın stadyumunun ismi Parc des Princes stadyumudur. Takımın teknik direktörlüğünü Mauricio Pochettino yönetir. Dünyanın en zengin futbol kulübü sıralamasında 556,2 milyon euro ile altıncı sırada yer alır.

Liverpool Kulübü

Liverpool takımı 1892 senesinde kurulmuştur. İngiltere ülkesinde yer alan futbol takımının renkleri kırmızı ve beyaztır. Takımın teknik direktörlüğünü Jürgen Klopp yürütür. En zengin futbol kulübü arasında 550,4 milyon euro ile yedinci sırada yer alır.

Chelsea Kulübü

Chelsea futbol takımı 1905 senesinde İngiltere ülkesinde bulunur. Futbol takımın renkleri mavi ve beyaz renkleridir. Stamford Bridge adıyla oluşturulan takıma ait stadyum geniş alana sahiptir. Chelsea takımının lakabı Maviler'dir. Chelsea kulübünün teknik direktörü Thomas Tuchel'dir. Dünyanın en zengin futbol kulübü arasında sekizinci sırada yer alır. 493,1 milyon gelire sahiptir.

KAYNAK: UŞAK HABER