Dünyanın Gelmiş Geçmiş En İyi 6 Orta Saha Oyuncusu

Dünyanın Gelmiş Geçmiş En İyi 6 Orta Saha Oyuncusu
GİRİŞ

Dünyanın en iyi orta saha oyuncuları olarak anılan farklı isimler mevcuttur. Ancak dünyanın gelmiş geçmiş en iyi orta saha oyuncuları dendiği zaman genellikle akla gelen ilk isimler Ronaldo ile Messi olmaktadır.

Bu isimler arasında yaşanan tartışma ile beraber, uzayan bir liste de mevcuttur.

Cristiano Ronaldo Kimdir?

Ronaldo olarak anılan ve dünya tarihinin en iyi orta saha oyuncusu olmakla beraber en iyi oyuncusu olarak da tanınan Ronaldo, bugüne kadar oynamış olduğu birçok maçın galibiyet kazanmasını sağlamıştır. Portekiz milli futbolcusu olan Ronaldo, günümüzde Manchester United takımında forma giymekte ve takımına büyük bir başarı da getirmektedir.

Lionel Messi Kimdir?

Dünyanın en iyi futbolcuları arasında sürekli olarak Ronaldo ile ilk sırayı paylaştığı düşünülen Messi, aynı zamanda dünyanın gelmiş geçmiş en iyi orta saha oyuncuları arasında da ilk sırada yer alır. Günümüzde Paris Saint-Germain takımında forma giymekte olan Messi, profesyonel olarak Barcelona takımında forma giymiş ve başarısının büyük bir kısmını da burada elde etmiştir.

Diego Armando Maradona Kimdir?

Dünya futbol tarihinde tanınmış bir isim olan Maradona, en iyi orta saha futbolcuları listesinde 3. Olarak yer alır. 21 yıllık futbol kariyeri boyunca farklı takımlarda oynamış, oynamış olduğu her takımda da büyük başarılar elde etmeyi başarmıştır.

Pele Kimdir?

Brezilya eski futbolcularından olan Pele, dünyanın gelmiş geçmiş en iyi orta saha oyuncuları arasında genellikle 3 ya da 4. Sırada yer alır. MMaradona gibi 21 yıllık oyunculuk kariyerinde 3 kez FİFA dünya kupası kazanmış, futbol kariyeri boyunca 1281 gol atarak bir dünya rekorunu da kırmıştır.

Alfredo Di Stéfano Kimdir?

Arjantinli futbolculardan olan Alfredo Di Stéfano, futbol kariyeri boyunca 5 farklı takımda, 3 farklı milli takımda oynamış ve toplamda 399 gol atarak dünyanın en iyi orta saha oyuncuları arasına ismini yazdırmıştır. Bununla beraber 12 takımın teknik direktörlüğünü de üstlenmiştir.

Zinedine Zidane Kimdir?

Fransız futbolcu Zinedine Zidane, ismi dünyanın gelmiş geçmiş en iyi orta saha oyuncuları listesinde 7. Sırada olan bir isimdir. Bordeaux, Juventus, Real Madrid ve Cannes takımları ile beraber Fransa milli takımında oynamış, Milli takım maçları haiç katıldığı 206 maçta 95 gol atmıştır. Real Madrid Castilla ve Real Madrid takımlarında teknik direktör olarak bir süre görev yapmış olan eski futbolcu, futbol tarihinde Maradona, Pelé ve Brezilyalı Ronaldo gibi ismini başarı ile andıran isimlerden biridir.

KAYNAK: UŞAK HABER