Dünyanın Gelmiş Geçmiş En İyi 8 Forvet Oyuncusu

Dünyanın Gelmiş Geçmiş En İyi 8 Forvet Oyuncusu
GİRİŞ

Dünyanın en iyi forvet futbol oyuncusu unvanına sahip olan oyuncular yaptıkları başarıyla öne çıkar.

En iyi forvet oyuncusu ile öne çıkan oyuncular oynadıkları takımda gösterdikleri başarı ve attıkları gol sayısı ile belirlenir. Aynı zamanda futbol oyuncuları takım içerisinde elde ettiği başarılar ile ön planda yer alır.

Ronaldo:

Ronaldo Brezilya ülkesinde yer alan futbolcudur. Ronaldo futbolcunun parladığı yıl 1993 ile 2011 arasındaki yıllardır. En iyi forvet oyuncusu ve en iyi gol atan oyuncu olarak bilinir. Bugüne kadar en çok etkin rol aldığı futbol takımları Barcelona, Inter, Real Madrid'dir. Barcelona takımında yaptığı başarılar ile ön planda yer alan futbol oyuncusudur.

Lionel Messi:

Lionel Messi oyuncusu Arjantin ülkesinde bulunan en iyi futbol oyuncusudur. Forvet mevkisinde en iyi role sahiptir. 2004 yılından itibaren futbolda en iyi oyuncu olarak ön plana çıkmıştır. Barcelona takımı ile özdeşleşen en iyi forvet oyuncusu unvanına sahiptir.

Diego Armando Maradona:

Diego Armando Maradona futbol oyuncusu Arjantin ülkesine bağlıdır. Argentinos, Boca Juniors, Napoli gibi takımlarda oynayarak en iyi forvet oyuncusu özelliğine sahiptir. Futbolda gösterdiği yeteneği ve attığı gollerle öne çıkar. Birçok takımda oynayarak elde ettiği başarılar vardır.

Pele:

Pele futbol oyuncusu Brezilya ülkesinde faaliyet gösteren en iyi forvet oyuncusu özelliğine sahiptir. Santrfor mevkisinde yer alan oyuncu oynadığı takımlarda 1956 ile 1977 yıllarında öne çıkar. Santos futbol takımında oynayarak birçok başarıya imza atmıştır.

Cristiano Ronaldo:

Cristiano Ronaldo oyuncusu Portekiz ülkesinde bulunarak faaliyetini sürdürür. Kanat mevkisinde hareket eder. 2002 yılından itibaren başarıyla öne çıkan futbol oyuncusudur. Manchester United, Real Madrid gibi takımlarda oynamıştır. Yetenekli ve kanat kısmında başarılı oyuncudur.

Alfredo Di Stéfano:

Alfredo Di Stéfano futbol oyuncusu Arjantin ülkesinde yer alır. Futbol oyununda kanat kısmında yer alarak başarılarını yansıtır. Futbolcunun etkin olduğu 1943 ile 1966 yıllarıdır. Millonarios, Real Madrid futbol takımlarında oynamıştır. Real Madrid takımında birçok başarı elde etmiştir.

Zinedine Zidane:

Zinedine Zidane futbol oyuncusu Fransa ülkesinde yaşamaktadır. Bordeaux, Juventus, Real Madrid takımlarında oynayarak en iyi oyuncu unvanını almıştır. Oynadığı oyunlarda topla yaptığı yetenekleri ve paslarıyla ünlüdür.

Johan Cruyff:

Johan Cruyff futbol oyuncusu Hollanda ülkesinde faaliyettedir. Dünyanın en iyi forvet oyuncusu olarak sekizinci sırada yer alır. Ajax, Barcelona takımlarıyla oynayarak öne çıkmıştır. Futbol oyuncusu Barcelona takımı ile öne çıkar.

KAYNAK: UŞAK HABER